Bearnaisesauce på den nemme måde


Hvordan man laver bearnaisesauce uden mel, mælk, fløde eller smør:

Bearnaisesauce på den nemme måde

Uden mel, mælk, fløde eller smør
Til 4 personer
4 æg
50-100 gram kokosolie uden smag (olivenolie kan også bruges)
1 dl. suppe (½ grønsagsbouillonterning kan opløses i 1 dl. vand)
1 ½ spsk. bearnaiseessens (medmindre du har mod på at koge estragon ind sammen med eddike, løg og hvidvin)
1 spsk. tørret estragon
Salt og peber – smag til
Æggene deles i blommer og hvider. Bearnaiseessensen tilsættes blommerne. Hviderne gemmes eventuelt til en anden dag, hvor der skal laves kokosmakroner eller marengs.
Kokosolien smeltes over svag varme i en kasserolle og hældes i en kop.
I kasserollen hældes nu æggene, bearnaiseessensen og suppen og der piskes over svag varme. Pisk, pisk, pisk. Kokosolien hældes i og der piskes videre indtil saucen begynder at stivne. Det tager lidt tid og der må ikke sættes mere varme på!
 



Hvis der ikke piskes og saucen bliver for varm, kan æggene begynde at skille. Hav et glas koldt vand stående, i det tilfælde saucen skiller. Det kan hurtigt redde temperaturen og saucen.
Har du lidt stegesky til overs, kan dette tilsættes saucen under omrøring.
Hav estragonen klar og hæld det i saucen nu. Smag saucen til med salt og peber.
Den præcise tykkelse, der foretrækkes, er en smagssag. Bliver den for tyk, kan den justeres med en anelse vand. Saucen skal være lun og silkeblød ved servering.
Velbekomme!
Omformuleret opskrift fra Frøken Jensens Kogebog

Etiketter: , , , ,