Ekstravagant morgenmad

Eller abemad til morgenmad
Lækker og nærende morgenmad. Smager som dessert og giver en god mæthedsfornemmelse.
 

 
 
Anyone?


Ekstravagant morgenmad (RAW)


2 personer

1 mango

2 bananer

5 klementiner/ 2 appelsiner

1 håndfuld pekannødder*

1 spsk. chiafrø/hørfrø

2 spsk. Livets olie/hørfrøolie**

Vaniljepulver

1 håndfuld mulberries (tørrede morbær)***

1 håndfuld gojibær***

1 håndfuld kakaonibs****

1 spsk. Lecithin granulat

Mango, bananer og tre klementiner (en appelsin) skæres i tern. De 2 klementiner eller 1 appelsin presset til saft, evt. med en gaffel der drejes rundt i skallen. Chiafrø og pekannødder knuses i en blender eller kaffekværn til fint drys. Frugt og drys hældes i en skål. Saften fra klementinerne hældes udover frugten. Vaniljepulver, morbær, gojibær, kakaonibs og Lecithin granulat drysses udover frugten. Olien hældes over. Alt røres sammen.

UHM! Dessert til morgenmad… kan det blive bedre?

Jeg har formået at servere denne ret for min nabos 7årige søn. Han var helt vild med den og ville have mere. Det er en nem måde at få givet gode proteiner, cellefedtstoffer og frugter til børn.

Mango kan udskiftes med vandmelon i sommerperioden. Æbler, appelsiner, pærer og jordbær kan også sagtens bruges i stedet for.

 

Velbekomme!

 

*Mandler, hasselnødder, cashewnødder, paranødder og valnødder kan også bruges

** Hvis pengepungen ikke rækker til Standard Livets Olie, så kan man sagtens finde en lidt billigere koldpresset jomfruhørfrøolie fra Rømer. Den smager ikke helt så godt, men den giver stadig de gode fedtsyrer og når først alt alligevel er blandet sammen, så er det svært at smage olien.

*** Gojibær og morbær kan udskiftes med rosiner og hakkede figner, abrikoser og dadler.

**** Kakaonibs er rå hakkede kakaobønner. Der findes et vælg af gode enzymer og andre næringsstoffer i uforarbejdet kakaobønner. Almindelig kakao fermenteres og ristes, for at få den let brændte kakaosmag. De fleste næringsstoffer ødelægges da af varmen.


Etiketter: , ,