Lette glutenfrie madvafler

Candidavenlige ligeså!

Denne opskrift har jeg været så heldig at få lov til at skrive ned for min smukke veninde.

Madvafler:

Denne opskrift bliver til 3 vafler.
1 æg (kan udelades for en æggefri variant. Tilsæt da 1 ½ spsk. HUSK i det hele)
2 dl. rismel/majsmel eller 1 dl. af begge. *
2 dl. vand.
1 spsk. HUSK
1 knivspids salt
1 dl. revet grønt fx gulerod, rødbede, squash
1-2 spsk. græskarkerner eller solsikkekerner
---
Lidt smør eller kokosolie (med eller uden smag)
Det hele piskes/blandes sammen og en klat dej fyldes i vaffeljernet der er smurt med smør/kokosolie. Bag til vaflen er gylden og gennembagt. Hvis dejen er for tyk, hæld lidt mere vand i. Hvis dejen er for tynd (bare rolig, HUSK suger meget vand) så kan man hælde enten lidt mere HUSK i eller noget mere rismel.





* Man kan også bruge hirsemel, boghvedemel, quinuamel, kastanjemel, havremel eller sågar almindeligt hvedemel, speltmel eller hvilken mel du nu finder tiltrækkende.


Vil man lave dessertvafler i stedet for madvafler undgås de revne grøntsager. Eventuelt kan vaffeldejen drysses med lidt vaniljepulver, kanel og nellike.

Lækkert fyld:
Rucola, røget laks, avocado, tomat, agurk og persille.
 
 

Rucola, persille og laks lægges fint på den ene halvdel af vaflen. Agurk, tomat og avocado skæres i skiver og fordeles ovenpå. Overhældes med 1-2 spsk. olivenolie. Evt. drysses med lidt kværnet Himalayasalt.
 


Har man et par vafler til overs kan man sagtens bruge dem til dessert også.


Smør eller kokosolie (med eller uden smag) smøres på hele vaflen. En banan skæres på den lange del. Bananskiverne lægges på den ene halvdel af vaflen. Vaniljepulver, allehånde, kanel og nellike drysses udover. Vaflen foldes sammen og spises med fingrene. UHM!
 



Bon Appetit!

Etiketter: , , , , , , ,