Glutenfri Burgerboller

Jeg har allerede en opskrift på burgerboller lavet på spelt. Men hvad så med de personer, der ikke kan tåle gluten? Her er en opskrift på glutenfri burgerboller.
 


Det er vigtigt at mængderne bliver korrekte, så FiberHUSK virker ordentligt.
Baseret efter opskrift fra bogen: Naturlig glutenfri bagning af Turid Nagelhus


Glutenfri burgerboller

9 stk.
500 g. vand, soja-, ris-, havre- eller almindelig mælk
FiberHUSK: 2 spsk (30 ml) + 2 tsk (10 ml) - 40 ml i alt
200 g. rismel
125 g. majsmel
100 g. majsstivelse
20 g. sukrin, palmesukker, eller rørsukker
30 g. kokosolie (med eller uden smag)
½ pose tørgær eller 25 g. gær
1 tsk. salt
1 tsk. stødt koriander
60 g. æg
50 g. sesamfrø
Pynt
Sammenpisket æg og 15 g. sesamfrø
Fremgangsmåde: Dejen røres bedst på maskine. FiberHUSK gelerer kraftigt, så dejen kan godt være tung at røre i hånden. Vand eller mælk lunes i en gryde og kommes i røreskålen med FiberHUSK. Blandingen røres i 5 min., så FiberHUSK gelerer. Melsorterne, sukker, kokosolie, tørgær/smuldret gær, krydderier, æg og sesamfrø afvejes i en skål og kommes i røreskålen. Blandingen røres i 15 minutter.
 
 
 
Hænderne smøres med kokosolie inden dejen håndteres. Dejen er rimelig fugtig, så med en ske deles dejen i 9 stykker i skålen og rulles derefter med hænderne. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Smør bollerne med olie og lad dem hæve under film eller et fugtigt viskestykke i ca. 1 time.
Bollerne smøres med sammenpisket æg og drysses med sesamfrø.
Bages ved 250°C i 20 – 25 minutter.
Velbekomme!

Etiketter: , ,