Kernebrød

Denne opskrift har jeg fået igennem helsekostforretningen, hvor jeg arbejder. Dette er et brød, som kan bruges som et rugbrød, blot med den forskel at der ikke er noget mel i brødet. Brødet er lavet af kerner og frø, som består af masser af proteiner og sunde fedtstoffer.

Vi udleverer denne opskrift gratis i butikken og mange kunder oplever, at de taber sig ved at udelukke det almindelige rugbrød og bruge dette brød i stedet. Hvis der er nogle af frøene du ikke kan tåle, kan du bruge samme mængde af en anden type frø. Dog er hørfrø/chiafrø og FiberHUSK nødvendige for, at brødet ikke smuldrer.
 

 
 
 


Kernebrød


Giver 1 stort eller 3 små brød, afhængigt af formen

250 gram solsikkekerner

100 gram græskarkerner

100 gram chiafrø eller 160 gram hørfrø

100 gram sesamfrø

2 ½ spsk. FiberHUSK – vigtigt!

½ liter vand

Salt


Det halve hørfrø/chiafrø og sesamfrø males til mel i en kaffekværn eller i en tør blender.

Det hele blendes sammen i en foodprocessor, kommes derefter i brødform/-e og bages ved 180 grader i ca. 1 time.
 

 
 
 
 
Prik eventuelt toppen med en gaffel. Det giver et lidt grovere look og lader dampen komme ud, men det er ikke nødvendigt.
 
 
 

Sunde hurtige kager


For en sødere smag kan der tilsættes kanel, kardemomme, vanilje og evt. kakaonibs og ½ håndfuld rosiner i foodprocessoren.

Dejen puttes derefter i muffinforme og bages i ca. 20-40 minutter eller til muffins er bløde og svampede.

 

Velbekomme!

Ps. Brødet kan skæres i skiver og fryses.
 

Etiketter: , , , ,