Morgen-abemad med vandmelon

Sundhedsmæssige fordele ved vandmelon:

1.      Ligegyldigt hvordan vandmelonen er skåret, er den fyldt med nogle af de vigtigste antioxidanter der findes i naturen.
2.      Vandmelon er en glimrende kilde til C-vitamin og en god kilde til A-vitamin.
3.      I vandmelon findes stoffet Lycopen, som også forbindes med tomater. Lycopen er et antioxidant som kan neutralisere de frie radikaler, som får os til at rustne. Lycopen kaldes også ”Lykkelig og pæn”. Vandmelon indeholder det højeste niveau af Lycopen, hvor tomater er på en pæn anden plads.
4.      Vandmelon er rig på elektrolytterne natrium og kalium, som vi mister når vi sveder. Vandmelon er derfor en god spise, når det er varmt og vi sveder meget.
5.      Vandmelon er rig på B-vitaminer, som er nødvendige for kroppens energiproduktion. Der er godt med B6, B1 og magnesium i vandmelon.
 

 
 
Jamen, så lad os da spise noget vandmelon, når det nu er så sundt for os.

Morgen-abemad med vandmelon

Til 2 personer
1 håndfuld pekannødder
2 spsk. Chiafrø
3 tørrede abrikoser
¼ vandmelon
1 banan
1 æble
1 spsk. citron- eller limesaft
2 spsk. Lecithin granulat eller solsikkelecithin
2 spsk. Hørfrøolie, hampefrøolie, Udo’s Choice eller Livets Olie, Standard
½ tsk. vaniljepulver
2 spsk. kakaonibs
½ dl. gojibær
½ dl. morbær (mulberries)
Evt. Saften fra 1 appelsin, hvis man synes abemaden virker for tør. (Der er meget saft I vandmelon, så man føler ikke det bliver så tørt som det kan se ud)
I en tør blender eller kaffekværn kværnes pekannødder, chiafrø og abrikoser.
 
 
 
Skær skallen af vandmelonen og skær vandmelonen i grove firkanter. Æblet og bananen skrælles og skæres i tern. I en stor skål fordeles æbler, banan og vandmelon. Citron- eller limesaft fordeles ovenpå og der røres forsigtigt rundt i frugterne. De kværnede nødder og frø hældes udover blandingen. Lecithin granulat tilsættes. Vaniljepulver, olie, kakaonibs og bær hældes ovenpå og det hele røres rundt. Eventuelt tilsættes appelsinsaften.
 
 


 
 
Lækker morgenmad, smækfyldt med vitaminer, mineraler, sunde cellefedtstoffer og proteiner. Kickstart til en varm sommerdag eller bare når blodsukkeret skal balanceres.
 
Velbekomme!
 
Lecithin granulat, olie, vaniljepulver, kakaonibs, gojibær, chiafrø, morbær og pekannødder kan købes i din lokale helsekost. Ellers kan de bestille det hjem til dig eller du kan bestille direkte på www.Helsam.dk og få det tilsendt fragtfrit til den nærmeste helsekostforretning.


Etiketter: , ,