Spiret Quinuasalat

Denne quinuasalat kræver lidt forberedelse, men resultatet er det værd.
Quinua er et fuldbyrdet frø. Det indeholder masser af sunde fedtsyrer samt 13 gram proteiner per 100 gram.
Her bruges quinuafrøet som det er, spiret og med alt den saft og kraft et sådan frø besidder.
Quinua indeholder ikke gluten og kan i dag fås både som flager og mel. Quinua bruges også fint som erstatning for ris eller pasta. 1 dl. hel quinua koges i 2 dl. vand i cirka 15 minutter. Husk at skylle quinuaen godt, inden kogning.


Spiret Quinuasalat

Til 2 personer
4 dl. spirede quinua
1 fed hvidløg, presset
1 lille håndfuld hakket mynte eller 1 tsk. tørret
2 tomater, skåret i tern
½ salatløg eller rødløg, finthakket
1 stor håndfuld rucola eller blandet grøn salat
½ iceberg (skal være sprødt)
1 dl. gojibær
1 dl. opblødte soltørrede tomater, skåret i tern
½ avocado, skåret i tern
2 spsk. hvidvinseddike
Saften fra ½ citron
Saften fra 1 lime
Evt. 1 spsk. tamari
Salt

Alle ingredienser blandes sammen.

Spirede quinuafrø: 2 dl. quinua opblødes i vand natten over. Om morgenen renses frøene og lægges i en spirekasse eller et spireglas. Har du ikke en spirekasse kan et dørslag bruges. Skyl frøene morgen og aften i 2 dage, indtil de har fine små ”haler”. Lad gerne frøene spire i 3 dage, hvis du har tid.

Velbekomme!


Etiketter: , ,