Friturestegte Hyldeblomster - Glutenfrie

 Nu har jeg prøvet at lave opskriften om, så de, der ikke kan tåle gluten, også har mulighed for at smage disse delikate hyldeblomster.
Hyldeblomsterne kan også være candidavenlige og sukkerfrie. Udskift da agavesirup eller honning med Sukrin, Stevia eller intet.Friturestegte hyldeblomster - Glutenfrie

4 personer
Friske nyplukkede hyldeblomster med stilk
Kokosolie uden smag (eller Palmin*)
Sukrin flormelis
Agavesirup, ahornsirup eller honning

Dej
2 dl. rismel
2 dl. majsmel
2 spsk. agavesirup eller 3 spsk. sukker
3 store æg eller 4 små æg
2 dl. vand eller rismælk/mælk

Pisk alle ingredienserne sammen til dejen. Dejen skal være glat og let flydende.
Varm kokosolien op i en lille kasserolle, så der ikke bliver oliespild. Olien er varm, når en dråbe dej lægger sig i overfladen af olien.
Hold omkring hyldeblomststilken og dyp hyldeblomsten i dejen. Ryst overskydende dej af hyldeblomsterne og dyp hyldeblomsten i den varme olie, så blomsterne og dejen fordeles i olien. Steg hyldeblomsterne til dejen er gylden og sprød. Vær opmærksom på, at dejen her godt kan skumme en del, når den steges. Vær hurtig og tag hyldeblomsten op i få sekunder, hvis det sker. Ellers ender det med olie udover det hele.

 

 

 
Kom hyldeblomsterne op på fedtsugende papir og drys dem med flormelis, eller spis dem som de er, eventuelt med lidt agavesirup til at dyppe i.

Velbekomme!

*Palmin er også lavet af kokosolie, men vær opmærksom på, at Palmin er et raffineret kokosolieprodukt, som ikke skal bruges på samme måde, som man bruger kokosolie med smag. Palmin og kokosolie (uden smag) kan tåle høje temperaturer, og gør dem derfor særdeles velegnede til at friturestege i. Solsikkeolie, rapsolie, jordnøddeolie med flere, kan ikke tåle de høje varmegrader og ødelægges. De bliver til transfedtsyrer og dellefedt, hvorimod kokosolie, uraffineret med smag, giver sundt cellefedt. Brug dog ikke kokosolien med smag til at friturestege i. Det ødelægger totalt de gode egenskaber.

Etiketter: , , , , , ,