Jordbærpandekager med Jordbærflødeskum

Hvad skal vi have til morgenmad? …
Amerikanske Jordbærpandekager!
Med friske jordbær.
Lige nu bugner det med friske jordbær, som er til at købe til en fornuftig pris. Og jordbær er jo sunde! De indeholder magnesium, calcium, C-vitamin og K-vitamin. Desuden er der lidt fibre i og så er de jo røde, søde og dejlige.
Opskriften her er med speltmel, men rismel kan også bruges for en glutenfri variant. Havregrynene giver fylde og mæthedsfornemmelse. Derfor er disse pandekager gode som morgenmad.Amerikanske Jordbærpandekager

2 personer
2 ½ dl. friske jordbær
2 - 2 ½ dl. speltmel, gerne groft eller rismel
4 spsk. fine havregryn eller glutenfri havregryn*
¼ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
½ tsk. vaniljepulver
2 spsk. agavesirup, kokospalmesukker, Sukrin, Birkesød eller et nip stevia
1 ½ dl. vand, havremælk, komælk, rismælk, cashewmælk eller mandelmælk
1 æg**
2 spsk. kokosolie (med eller uden smag)
Miks alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilføj derefter de våde ingredienser og bland det sammen. Varm lidt olie på en pande og tilsæt pandekagedejen i små skefulde. Pandekagerne skal ikke være særlig store. Vend pandekagerne, når der er mulighed for det og mens de stadig er fugtige ovenpå. Derved hæver de op og bliver tykke som amerikanske pandekager.
*Eller boghvedeflager, hirseflager, risflager eller andre glutenfri flager
** For en æggefri version erstat da ægget med 2 spsk. HUSK. Husk at bruge en god pande, da pandekagerne ellers kan have en tendens til at side fast.

Server pandekagerne som de er med sirup eller lad dem køle lidt af og lav en minilagkage med jordbær og jordbærflødeskum imellem pandekagerne. Hvis pandekagerne er for varme, smelter flødeskummet og flyder ud over det hele.Jordbærflødeskum

Ca. 3 dl.
En dåse kokosmælk (gerne økologisk, så der ikke er alle mulige fyldstoffer med). Denne flødeskum kan kun lade sig gøre, hvis man bruger en kokosmælk med 55-60 % kokosekstrakt i. Lightversioner duer ikke, da der ikke er nok fast creme i. Jeg er bedst erfaring med økologisk kokosmælk.
2-5 jordbær. Jo flere jordbær, jo tyndere bliver flødeskummet.
½ tsk. vaniljepulver
2 spsk. agavesirup eller efter smag
Evt. en knivspids salt
Lad være med at ryste dåsen. Åbn dåsen og skrab det øverste tykke lag ud (kokoscreme). Blend kokoscremen grundigt sammen med jordbær, agavesirup, vaniljepulver og salt. Hvis blandingen er for tynd, så sæt cremen på køl. Tag en teske flødeskum og fordel skummet på en pandekage. Læg et par jordbær ovenpå og læg næste pandekage på. Fortsæt til du har nået ønsket højde. Læg et lag jordbærflødeskum på toppen og garnér med et skåret jordbær. Voila! Mini Jordbærlagkage.
Jordbærlagkage med lidt for varme pandekager. Flødeskummet smelter!


Tip: Jeg har altid en dåse kokosmælk stående på køl, hvis trangen nu melder sig.

Brug det tynde lag i dåsen til madlavningen, fx i en karryret. Eller til denne lækre Piña Colada Smoothie.

Etiketter: , , , , , ,