Kokosbarer/kokoskonfekt

Disse kokosbarer/kokoskonfekt fandt jeg på, efter at have smagt en kokosbar, der mindede lidt om Bountybar. I stedet for groft kokosmel, har jeg brugt helt fint, pulveriseret kokosmel, som giver en lettere og mere blød fylde.
Har du ikke majssirup, kan det erstattes med agavesirup eller rissirup. Dog skal du være opmærksom på, at agavesirup søder meget mere, og rissirup søder mindre…

Kokosbarer/kokoskonfekt

-          Bløde og lige til at spise
Ca. 24 stykker chokoladekonfekt, eller 10-12 barer, alt afhængig af størrelsen
60 g. majssirup
100 g. kokosmel
1 spsk. majsmel
1 spsk. fint kokosmel (så fint som mel)
70 g. blød kokosolie (med eller uden smag)
1 spsk. agavesirup (evt.)

Chokoladeovertræk
2 dl. kakaosmør
1 ½ dl. kakaopulver
2 tsk. vaniljepulver
8 spsk. agavesirup

Hvis chokoladen skal i form, placer da formen i fryseren.
Majssirup, kokosmel, majsmel, fint kokosmel, kokosolie og eventuelt agavesirup røres sammen med et piskeris eller med maskine.
Hvis du kun laver barer, så form kokosdejen i barer, fladtrykte kugler, kugler eller lignende nu. Sæt barerne i fryseren i 10 minutter og lav chokoladeovertrækket imens. Tag barerne ud og dyp dem i chokoladen. Sæt barerne på bagepapir og derefter på køl.
Hvis du laver konfekture, så kan du med fordel enten sætte dejen på køl imens du laver chokoladen, eller bare lade den stå ude og sætte sig.
Kakaosmørret smeltes på lav varme i en kasserolle. Kakaopulveret røres i sammen med vaniljepulveret, gerne igennem en sigte. Agavesiruppen hældes i og der piskes grundigt med et piskeris. Agavesiruppen gør chokoladen lidt mere tyk.
Tag formen ud ad fryseren. Hæld chokolade i hele formen og hæld det overskydende chokolade ud igen i gryden. Skrab kanten af, så chokoladen er plan. Fyld formene med en klump kokosdej til lidt under kanten. Hæld chokoladen udover formen igen. Skrab chokoladen af igen, så der nu kun er chokolade i formen. Stil i fryseren.


Når chokoladerne er frosset, tages formen ud igen. Læg et stykke bagepapir på bordet eller på et spækbræt. Bank chokoladerne ud ad formen. Opbevar chokoladerne ude i en lufttæt boks. Hvis de opbevares på køl, bliver kokosfyldet ikke så blødt og delikat.

OBS. Overskydende chokolade kan fryses ned til næste gang, eller lægges fladt i poser, så man har chokoladeplader.

Velbekomme!

Etiketter: , , ,