Lavakage - candidavenlig

Lavakager er så lækre, så selvfølgelig skal de personer, der ikke må få sukker eller dadler, da også have muligheden for at få en lækker dessert. Denne dessert er også et hit hos mine veninder, da den ikke er for sød og smager hen ad fyldte chokolader.
LavaKage - candidavenlig

Fyldig carob kage med en rig inderdel, som flyder sagte ud ved den første bid … nyd, vel vidende at det gør din krop godt.

Carob kage
3 ½ dl valnødder/pekannødder/paranødder eller en blanding
1 ¼ dl carobpulver
¼ tsk. vaniljepulver
1 spsk. kokosolie, ved behov
1 knivspids salt
1 tsk. vand, ved behov.

Tilsæt alle ingredienser i en foodprocessor indtil en blød dej opstår. Hvis foodprocessoren har svært ved at køre rundt, da tilsæt lidt vand, så massen hænger sammen.(Pas på med at blende for længe, da valnødder/pekannødder har en tendens til at blive meget olieret)

Carob Sauce
¾ dl carobpulver
3 spsk. varmt vand
½ tsk. vaniljepulver
6 spsk. smeltet kokosolie (Kan smeltes over vandbad)
Miks de første fire ingredienser sammen i en blender. Tilsæt olien og blend igen indtil cremet. (Man kan putte alle ingredienser i en bøtte og så ryste bøtten godt og grundigt)

Opbygning
Hvis du har en muffinform til 6 muffins er det den helt ideelle form. Ellers brug nogle små kopper eller andet som du tætner med film. Del din carob kage dej i 7 stykker. Rul de 6 stykker til en kugle og pres kuglen flad. Placer den flade kugle i formen og pres dejen ned ad siderne, så der bliver en fordybning i midten. Hæld carob saucen ned i hver fordybning og sæt de seks fyldte forme i fryseren i et kvarter eller indtil saucen er fast. Tag formene ud og lav 6 kugler af den syvende klump dej. Pres dejen nedover den nu faste sauce. Kan serveres med det samme, hvor kagen tages ud ad formen og stilles på en tallerken. Lad den stå lidt inden servering. Drys en smule carob udover kagen igennem en si ved servering.
Velbekomme!
Etiketter: , , , , ,