Mælkefri Jordbær Is

Så er turen kommet til jordbærisen.
Jordbærisen bliver lidt sorbetagtig, grundet den frosne frugt, men det gør bestemt ingenting. Isen er stadig cremet og yderst delikat.



Mælkefri Jordbær Is

Ca. 750 ml.
5 dl jordbær (friske eller frosne)
1 dåse kokosmælk - Se tidligere.
2 ½ dl cashewmælk eller hampemælk – Se fremstillingsmetode her
1 ¼ dl honning eller agavesirup. (se også andre muligheder)
1 ½ tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
1 tsk. citronsaft
3 plader gelatine opløst i ½ dl. kogende vand (se også andre muligheder)
Blend de ingredienserne i en god blender, indtil cremen er fint pureret og cremet.
Fyld derefter iscremen i en enliters form med låg, eller fyld iscremen i en isterningebakke. Se tips.
Når isen er frosset, efter cirka 8 timer eller natten over, tøs den så meget op, at kanterne let slipper siderne af formen. Knæk isen over i tre dele og blend delene i en foodprocessor. Det kan være isen først bliver grynet, men derefter vil den samle sig.






Fyld ismassen over i formen igen og server eller sæt den tilbage i fryseren for ½ - 1 time eller før servering. Tag isen ud ca. 20-30 minutter før servering.
Serveres med guf skum, chokoladesauce og pleskner

Velbekomme!

Etiketter: , , , , ,