Mælkefri Vanilje Ispinde og Bananispinde med Mælkefri Chokoladesauce

Ispinde, for børn og barnlige sjæle…
Hvad gør man, når der er is tilovers og man tilfældigvis ikke når at spise det, inden det bliver flydende? Så hælder man isen ned i en ispindeform. Når isen er frossen igen, tager man ispindene ud og dypper dem i chokoladesauce.
Eller… man tager nogle modne bananer, skærer dem over i halve og sætter en ispind i dem og fryser dem ned. Derefter dypper man dem i chokoladesauce. Ren retro for mig, som var barn i firserne…




Her kommer opskriften på den mælkefri vanilje is.

Vaniljeis – mælkefri, sukkerfri, glutenfri, sojafri

Ca. 750 ml.
1 dåse kokosmælk – ryst den ikke og brug kun det øverste hvide lag (kokoscremen). Se tidligere.
3 ¾ dl. cashewmælk eller hampemælk – se længere oppe for fremstilling.
1 ¼ dl. honning eller agavesirup. Eller erstat den ¼ dl. med kokossukker/palmesukker
1 tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
2 plader gelatine opløst i ½ dl. kogende vand (se også andre muligheder)
Pisk kokoscremen, så den bliver stor og luftig.
Blend de resterende ingredienser i en god blender, indtil cremen er fint pureret og cremet.
Vend cremen med kokoscremen i en skål og fyld derefter iscremen i en enliters form med låg, eller fyld iscremen i en isterningebakke.
Når isen er frosset, efter cirka 1-2 timer eller natten over, tøs den så meget op, at kanterne let slipper siderne af formen. Knæk isen over i tre dele og blend delene i en foodprocessor. Det kan være isen først bliver grynet, men derefter vil den samle sig.
Blend massen til du har softice og hæld massen i ispindeformen. Stik en træpind* ned i hver is og sæt formen på frost.
Når isen er frosset og chokoladesaucen er klar, tages ispindene ud ad formen og dyppes hurtigt i chokoladesaucen. Læg isene på et stykke bagepapir eller i en skål. Spises med det samme.
*Træ-ispinde kan købes i en hobbyforretning. Normalt får man 250 stk.

Lækker chokoladesauce uden dikkedarer.

Chokoladesauce – mælkefri
Chokoladesauce der stivner på isen.
1 dl. kakaosmør
1 dl. kakaopulver
4 spsk. agavesirup (måske mere, hvis chokoladen ikke skal være for gennemtrængende)
1 knivspids salt
Smelt kakaosmørret over svag varme. Tag kasserollen af varmen. Sigt kakaopulveret ned i kasserollen og pisk til der ikke er flere klumper. Hæld agavesirup og salt i. Pisk sammen. Agavesiruppen tykner saucen en smule. Hæld saucen op på en tallerken, hvor det er nemt at komme til med ispindene.
Overskydende chokoladesauce kan fryses ned og genbruges, til en anden gang der skal være fest.

Etiketter: , , , , , ,