Nemme RAW crackers

Når man har været på saftfastekur i en uges tid og får rigtig meget pulp tilovers fra saftpresseren, så skynder man sig at bruge pulpen til crackers, for tørreovnen skulle jo nødig stå og kede sig.
Har du ikke en tørreovn, kan en ovn også sagtens bruges. Jeg fiflede lidt med opskriften og fandt frem til en let og overskuelig måde at bruge pulpen og blande den med en masse, som holder på det hele.Nemme crackers - RAW

Der bare bliver perfekte hver gang!
3 dl. pulp (Det kan være fra gulerod, bladselleri og fennikel, rødbede, squash, brændenælde og skvalderkål, spinat, æble og pære) Det er egentlig bare hvad man presser, men tag pulpen fra inden citronen kommer i presseren, for citronskal er ikke så lækkert i crackers.
Mal 2 spsk. chiafrø, 1 tsk. hel spidskommen, 1 tsk. salt, 1 spsk. græskarkerner og 1 spsk. solsikkekerner til mel i en tør blender eller i en kaffekværn.
Tilsæt 2-3 dl. vand i blenderen og lade den køre med melet, indtil det begynder at tykne.
I en skål hældes pulpen, 1 spsk. hele græskarkerner og 1 spsk. hele solsikkekerner. Hæld den tyknede blanding over pulpen og rør det hele sammen. Smag til.
Fordel dejen på en plade til tørreovn eller ovn. Dejen skal ikke smøres alt for tyndt ud, da crackers så vil blive for tynde. Lav riller i dejen med den flade side af en spatel og sæt pladen i tørreovnen på 40 grader i 10 til 12 timer. Jo længere tid i tørreovnen, jo sprødere bliver kiksene. I almindelig ovn, kan man sætte termostaten til 50 grader, åbne ovndøren lidt på klem og sætte varmluft på. Lad ovnen varme natten over.

Velbekomme!

Etiketter: , , , , ,