Sprød Salat med Olie-Eddike Dressing

En salat er altid nem og lækker, så jeg valgte at lave den så sprød og frisk som muligt.

Denne salat er rå og både til veganere og vegetarer.





Sprød salat med olie-eddike dressing

1-2 personer og salat til madpakken dagen efter
1 avocado
½ iceberg
½ salatløg eller rødløg
1 håndfuld spæde spinatblade
1 håndfuld rucola
½ agurk
1 tomat
1 håndfuld dild
1 håndfuld persille
2 spsk. kapers*
2 spsk. pinjekerner

Avocado, iceberg, løg, spinatblade, rucola, agurk og tomat skæres i grove tern og fyldes i en skål. Dild og persille hakkes. Kapers og pinjekerner hældes udover grøntsagerne og det hele blandes grundigt.


Dressing

1 dl. olivenolie
¼-½ dl hvidvinseddike
1 tsk. sennep**
Salt og peber
Ingredienserne røres sammen i en skål. Dressingen kan hældes udover salaten ved servering eller blandes med i salaten.



*Da kapers ligger i lage i hvidvinseddike, er de ikke rigtig rå. Vineddike laves ved at varme rød- eller hvidvin op og derefter fermentere den tyktflydende masse. Produkter bliver derefter syrnet på grund af gæringsprocessen. De fleste rawfoodister spiser dog vineddike og æbleddike, fordi det bruges i minimale doser.
**Der kan ofte være vineddike i sennep – se *

Velbekomme!

Etiketter: , , , , ,