Svaret på Hjemmelavet Nutella

UHM… hjemmelavet Nutella uden hvede, gluten eller mælk.

Blend, blend, blend - det kan gøres meget mere fint.


Svaret på hjemmelavet Nutella / Chokoladesmørepålæg

Ca. ½ liter/500 ml.
5 dl. hasselnødder
1 ½ tsk. vaniljepulver
¾ dl. kakaopulver
1 dl. agavesirup eller ahornsirup (udelukkes ved candida)
Lidt under ½ tsk. salt
1 dl. nøddemælk, rismælk, komælk eller bare vand
Rist hasselnødderne i 10-14 minutter på svag varme. Gnub skallen af hver hasselnød med et stykke køkkenrulle. Der sker ikke noget, hvis nogle af skallerne bliver siddende på. Blend nødderne til en meget fin masse i en foodprocessor. Tilsæt resten af ingredienserne og lad massen køre, til den er næsten ligeså fin som Nutella. Din foodprocessor skal kunne holde til at køre i minimum 2 minutter uden problemer.
Stevia kan bruges i stedet for agavesirup, men så skal der tilsættes 2-3 spsk. kokosolie i stedet for agavesirup.
UHM...endnu en gang!

Etiketter: , , , ,