Flere 801010 opskrifter

Opskrifterne er baseret på frugter af helt normale størrelser. Hverken meget små eller voldsomme store bananer eller mangoer. Jeg har udregnet kalorierne efter gram og gennemsnitsvægt af frugter. Se flere opskrifter her. Læs om 80/10/10 diæten her.Mono meals

Mono meals betyder i denne situation, at du kun spiser en type frugt i et måltid. Du blander ikke forskellige frugter, men holder dig kun til den ene slags.


Mangoland – ca. 684 kcal.

4 mangoer
Blendes eller skæres i store tern. Den nemmeste måde at ordne en mango på er at skrælle den først. Derefter skæres der på langs, så der bliver en stor mangoskive ud af det. Der er en flad mangosten indeni, som man skal undgå, men når man først lærer, hvor man skal skære, er det nemt at ordne en mango.

Bananland – ca. 648 kcal.

8 bananer
Blendes eller skæres i skiver, eller spises direkte uden skræl. Husk at bananer helst skal være brunplettede og dufte sødt. Billedet ovenfor viser udviklingen fra en umoden (grøn) banan til en moden (plettet) banan.

Melonland

Meloner er bedst at spise om morgenen, da de optages hurtigt. Nogle oplever at få ondt i maven, når de spiser melon. Dette er grundet den store volumen, som melonen jo er. Maven bliver mere udvidet end den plejer og dette kan give mavesmerter hos nogen. Jeg har selv erfaret, at jo mere jeg retter mig op i kroppen og ryggen, des færre mavesmerter er der efter måltidet. Spiser du melon om aftenen efter anden mad, vil du opdage, at du bliver oppustet af det. Melonen vil gerne hurtigt forbi og ned i tyndtarmen og blive optaget, men maden, der ligger der i forvejen, spærrer vejen for melonen, og det mærkes som oppustethed.


2 kg. vandmelon – ca. 600 kcal. (svarer til en stor 3 kg. vandmelon)
Eller


1,5 kg. honningmelon – ca. 540 kcal. (svarer til ca. 2 meloner)
Eller

1,5 kg. net- eller cantaloupmelon – 510 kcal. (svarer til ca. to meloner)
Melonen skæres over på langs og spises direkte med ske, eller skær kødet ud i store tern og server i skål. Melonen kan også blendes og tages med på farten.
Ferskenland – ca. 514 kcal.

10 ferskner
Blendes eller skæres i stykker.
Hvis du flækker ferskenstenen, finder du en ferskenkerne indeni. Den kan spises. Den smager lidt af marcipan og mandel. Den mest friske nød du kan finde, medmindre du har et hasselnøddetræ eller valnøddetræ i baghaven. Spis gerne friske nødder, som du selv plukker og knækker. Disse nødder indeholder vand, næringsstoffer og små mængder cellefedt, som er sunde. Når dette så er sagt, vil jeg minde om, at de nødder, der findes i supermarkederne, på en eller anden måde er raffineret/tørret/der er gjort noget ved dem, så de ikke bliver dårlige på butikkens hylder. Derfor er fedtmængden og næringsværdien ændret i den forkerte retning i forhold til 801010. Kerner fra abrikoser kan også spises.


Dadelland – ca. 748 kcal.

15 dadler
1 liter vand
Blendes. Denne drik bliver i 801010 verdenen kaldt for en Datorade.Her kommer opskriften på en dadelpasta, man kan bruge til at søde med i stedet for fx agavesirup eller honning i diverse rawfood opskrifter.

Dadelpasta

Hvis man blender 3 ½ dl vand med 2 dl dadler (10 medjool dadler) får man en flydende dadelpasta, som man kan bruge i stedet for agavesirup (til en spsk. agave bruges 2 spsk. dadelpasta), ahornsirup eller honning. Tilsæt lidt citronsaft for holdbarhedens skyld og eventuelt en knivspids salt som smagsgiver. Opbevar pastaen i en bøtte med låg i op til et par uger i køleskabet.
Dadelpastaen kan også bruges til at hælde udover frugt og grønt som ekstra sød smagsgiver. Prøv også at blende blåbær, jordbær eller hindbær i dadelpastaen og brug den som glasur til diverse kager.


Blåbærbananer med dadelcreme – ca. 839 kcal.

5 dadler
5 bananer
100 g. blåbær
2 dl. vand
Blend dadlerne med vandet, så der bliver en lækker creme. Blend 1 banan med. Skær de resterende bananer i skiver og hæld cremen udover. Bland blåbærrene sammen med bananerne og nyd.

Morgengrød med selleri, æbler og pærer – ca. 517 kcal.

2 æbler
3 pærer
3 stængler bladselleri
Evt. lidt citronsaft
1 dl. vand
Blend! Brug eventuelt en foodprocessor, hvis blenderen har svært ved at køre rundt.

Drys eventuelt med hampefrø, græskarkerner, lidt hakkede mandler eller knuste hørfrø.

Velbekomme!Etiketter: , , , , ,