Forslag til opskrifter på 801010 diæten

Som en fortsættelse til mit indlæg om 80/10/10 diæten, kommer her nogle opskrifter med kalorieantal som inspiration.

Opskrifterne er baseret på frugter af helt normale størrelser. Hverken meget små eller voldsomme store bananer eller mangoer. Jeg har udregnet kalorierne efter gram og gennemsnitsvægt af frugter. Se flere opskrifter her.

Smoothies

 

Hindbærsmoothie – ca. 1101 kcal

15 dadler
200 gram hindbær
5 dl. vand eller mere
Blend



Jordbærsmoothie – ca. 1069 kcal.

15 dadler
200 gram jordbær
5 dl. vand eller mere
Blend

Blåbærsmoothie – ca. 1099 kcal.

15 dadler
200 gram blåbær
5 dl. vand eller mere
Blend

Sød/sur smoothie med ribs – den søde dadel og det sure ribs er en god blanding – ca. 952 kcal.

15 dadler
200 gram ribs
5 dl. vand eller mere
Blend

Kirsebær/Banan Smoothie – ca. 798 kcal.

7 bananer
100 gram kirsebær
2 dl. vand eller mere
Blend

Appelsin/Banan Smoothie – ca. 1013 kcal.

8 bananer
2 pressede appelsiner
Blend

Carob ”chokolade” smoothie – ca. 906 kcal.

8 bananer
30g. carob (2spsk.)
2 dl. vand eller mere
Blend

Blåbær/Banan yoghurt/is – ca. 877 kcal.

7 bananer
250 gram. Blåbær
Blend. Massen bliver meget tyk. Hvis massen skal drikkes som smoothie, skal der tilsættes vand. Også velegnet som is. Brug frosne bananer, lad dem stå ude lidt og blend dem da sammen med blåbærrene.

Lakridssuppe – ca. 634 kcal.

1 spsk. fennikelfrø
1 fennikel
3 mangoer
3 bladselleri
Blend alt, undtagen en mangoside. Skær siden i tern og rør det sammen med den blendede masse. Server med en dusk fennikelblade.




Ferskensalat med blåbærcreme ca. 416 kcal.

5 ferskner
200 gram blåbær
Blåbær blendes og hældes udover fersknerne, som er skåret i tern. Eller bland blåbær og ferskner, skåret i tern, sammen.

Ferskensalat med vindrue- og blåbærcreme – ca. 509 kcal.

5 ferskner
200 g. blåbær
200 g. vindruer
Halvdelen af vindruer og blåbær blendes sammen i en blender. Skær fersknerne i tern og hæld de hele bær udover. Rør dressingen sammen med ferskner og bær.


Ferskensalat med vindruer, spinat og timian – ca. 523 kcal.

6 ferskner
300 g. druer eller mere
1 håndfuld spinat
En håndfuld frisk timian
Fersknerne skæres i tern og hældes op i en skål. Pluk druerne og hæld dem oveni. Hak spinaten groft. Riv friske blade af timianen og drys dem udover frugterne sammen med spinaten.
Nyd!

Squashpasta med mangodressing – ca. 605 kcal.

3 mango
1 squash
3 stængler bladselleri
Skræl det grønne af squashen. Skræl derefter lange strimler af squashen, så du får squashpasta. Rens selleristænglerne. Skær bladsellerierne i små bider og blend dem grundigt i blenderen, så der ikke kommer lange strimler med i dressingen. Blend to mangoer med, så der bliver en lækker creme ud af det. Den sidste mango skæres i små tern og drysses over squashen. Hæld dressingen over pastaen og rør rundt. Voila!

Ananas/pebermynte salat – ca. 550 kcal

1 sød ananas
4 ferskner
4 abrikoser
1 håndfuld schweizisk mynte
Skær frugterne i tern og hak pebermynten groft.

Frugtlæder – ca. 796 kcal.

3 æbler
2 bananer
1 appelsin
4 dadler
Evt. vanilje
Pres appelsinen. Blend alle frugter sammen til en cremet masse. Spred massen ud på bagepapir, på en plade til tørreovnen. Tør herefter frugtlæderet i ca. 12 timer. Vend frugtlæderet og lad det tørre i 8 timer mere. Klip derefter læderet ud i ønsket størrelse, i hjerter, stjerner, strimler osv.

Karamellæder – ca. 968 kcal.

12 medjool dadler (187g)
1 banan (96g)
1 ½ spsk. lucumapulver (15g – 50 kcal)
1 presset appelsin (77g)
1 spsk. citronsaft
½ dl. vand
Blend alt grundigt sammen og smør massen ud på en plade fra tørreovnen, dækket med bagepapir. Tør i 12 timer. Massen burde kunne vendes nu, men den kan godt klistre lidt til bagepapiret. Tør i yderligere 8-12 timer. Klip frugtlæderet i ønskede stykker, snørebånd, ruller, hjerter eller lignende.

Etiketter: , , , , , , ,