Glutenfri Drømmekage

Dejlig let og luftig drømmekage. Kagen her er glutenfri, men kan også laves med spelt eller kakaopulver. Se variation.Glutenfri Drømmekage


Uden mælk, sukker og gluten

3 store æg eller 4 små æg

100 g. Sukrin eller Birkesød. Eller 50 g. agavesirup eller blanding med Sukrin/Stevia

2 tsk. Fiber Husk – gerne med top

1 tsk. vaniljepulver

50 g. smeltet kokosolie

2 dl vand/rismælk/havremælk eller lignende

100 g. majsmel

100 g. rismel

12 g. guarkernemel eller johannesbrødkernemel

3 tsk. bagepulver

Fyld
125 g kokosolie
100 g kokossukker/palmesukker eller 50 g. agavesirup
125 g kokos
½ dl vand/rismælk/havremælk eller lignende
Bruger du agavesirup, vil fyldet ikke få den brune farve.

Æg, sukker, Fiber Husk og vaniljepulver piskes til en tyk æggemasse med en håndmikser. Olien og vandet/mælken smeltes sammen i en gryde.
De to slags mel og bagepulver blandes i en skål ved siden af. Melblandingen vendes forsigtigt i æggemassen og røres rundt med en dejskraber. Hæld van/olieblandingen i dejen lidt ad gangen.
Dejen hældes op i en smurt bradepande på ca. 20x30 cm og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter. Ovnen skal have den givne temperatur fra starten af.
Mens kagen bager, forberedes fyldet.
Kokosolien smeltes i en gryde. Resten af ingredienserne tilsættes, og fyldet varmes op til kogepunktet. Gryden tages af blusset.

Når en kniv kan stikkes ned i kagen uden at der sidder dej på, er kagen gennembagt og fyldet fordeles over den varme kage. Bag kagen med fyld på i ca. 5 min., eller indtil fyldet begynder at boble.
Tag kagen ud ad ovnen og lad den stå og køle af, før den spises.Variation:
1. For en chokoladedrømmekage erstat 30 g. majsmel med 2 spsk. kakao. Tilsæt kakaopulveret sammen med melet.
2. For en drømmekage med spelt, brug da 100 g. groft speltmel og 100 g. fint speltmel i stedet for majs- og rismel. Fiber Husk kan udelades, men hvis blandingen bliver for våd, kan der tilsættes mere fint speltmel (ca. 50 g.).
3. For en candidavenlig version bruges kun Birkesød eller Sukrin/Stevia. Toppingen kan da laves som marengs – ligesom ”Bedstefars skæg”.
Bag kagen i 15 minutter.
Pisk 4 æggehvider stive og pisk 50 g. Birkesød eller 25 g. Stevia/Sukrin i lidt ad gangen. Der kan også lægges 400 g. friske hindbær på dejen (lige inden den bages) eller smøre med en eller anden syltetøj, sødet med æblekoncentrat, lige før marengsmassen lægges på.
Fordel marengsmassen over dejen. Bag kagen ved 200 grader på nederste rille i ovnen i ca. 15 min.
Køl kagen af på en rist.

Velbekomme!


Etiketter: , , , , ,