Linsesalat med Røde Æbler og Kapers

Denne linsesalat smager bare forrygende. Den er nem at gå til, tager cirka en halv time at lave og kan spises af alle. Også dem som normalt ikke er til linser. Der er salt, sød, sur og umami smag i salaten, hvilket gør, at smagsløgene kommer på oplevelse.
Salaten kan spises som hovedret, som tilbehør, som frokost, i buffet mm.
Opskriften kommer fra Lisbeth Tordendahls bog ”Grønne Proteiner”. Er du ny-vegetar eller gammel i gårde, så kan Grønne Proteiner være en fornuftig investering.





Linsesalat med røde æbler og kapers

5-6 portioner
3 dl. belugalinser eller puylinser eller halvt af hver (giver flot farvespil)
½ tsk. salt
3 dl. skårne rødkindede æbler
3 spsk. små kapers
3-4 spsk. olivenolie
3-4 spsk. balsamicoeddike – gerne rød
Rens linserne grundigt og hæld dem op i en gryde. Hæld vand over så det dækker og gerne 3 cm. over linserne. Kog linserne i 30 minutter, eller til de er møre. Sluk for linserne, hæld salt i og lad dem stå lidt.
Æblerne skæres i tern og hældes ned i en skål. Hæld kapers udover sammen med olivenolie og balsamicoeddike. Hæld linserne i en si og lad vandet løbe fra. Mens linserne stadig er lune, hældes de over æblerne og røres rundt. Smag til med salt.




Nemt og blodsukkerstabilt måltid.
For en raw version spires linserne i 3-4 dage. Samme procedure derefter.
Velbekomme!

Etiketter: , , , , ,