Portobello Bøffer med Raw Sennep, Ketchup og Guacamole

Hvad gør man, når man en aften bliver træt af blendede smoothies med frugt, monomeals (måltid bestående af en enkelt type frugt) med mango eller en blandet salat af vindruer, spinat og ferskner?
Så laver man et måltid, som i udseende kunne ligne gourmet rawfood, men i indhold kan bruges af en 801010’er.
Er du den heldige ejer af en dehydrator, kan man lave portobellosvampene, så der kommer lidt mere bid i dem. Man kan også spise portobelloerne som de er. Opskrifterne er lavet, så der er mulighed for at vælge ting fra, hvis det ikke passer ind i din diæt. Salt, peber og tamari bruges sjældent på en 801010 diæt, men for nogen, som ikke har været i gang længe, kan det være svært at undvære salt eller kraftige krydderier/urter.



Portobello bøffer

4 portobello svampe
1 tsk. salt (eller 2 spsk. tamari)
2 spsk. vand (eller olivenolie)
Evt. finthakket hvidløg eller ingefær
Blandes sammen i en skål.
Fjern eventuelt de små svampelameller indeni portobellosvampene. Dyp svampene i tamari/vand blandingen og læg dem over på en tørreplade med bagepapir. Er du på kur, hvor du slet ikke må få salt, da kan svampene puttes renvaskede ind i ovnen, som de er. Tør svampene i 2 timer i tørreovnen. Pas på med at give svampene for meget tamari eller salt, da svampene bliver mere salte i tørreovnen.
Server med tomatskiver, store salatblade, salatløg i tynde skiver, raw ketchup, raw sennep og guacamole. Brug salatblade som boller og fold dem omkring portobellosvampene. Denne ret kan med fordel serveres for ikke rawfoodere, der har mod på at prøve noget nyt.

Portobellobøffer, rucola, salatblade, spinat, salatløg, raw ketchup, sennep og guacamole.
Serveret på fine retrotallerkener.

Sød sennep - raw

2 dadler
1-2 bananer
½ til 1 dl. vand
2 tsk. hvidvinseddike (kan udelades)
1-1 ½ spsk. sennepsfrø (opblødt i vand ca. ½ til 1 time eller hvis det skal gå stærkt, så kværn dem i en morter eller en tør blender)
Salt og peber efter behov
Det hele blendes sammen til en cremet masse
Brug senneppen til portobello-bøffer med mere.

Guacamole - raw, mælkefri

2 avocado
½ forårsløg – kan udelades
1 spsk. citronsaft
½ tsk. spidskommen
¼ tsk. salt eller efter behov
¼ tsk. peber eller efter behov
Blendes/hakkes i foodprocessor. Der må gerne være bid i en guacamole, så pas på med at blende for meget.
Brug guacamole til dyppelse for tørrede æblechips, til portobello-bøffer, som dressing til salaten med mere.

Marinade ketchup - raw

3 tomater
2-3 medjool dadler, afhængig hvor sød marinaden skal være
1 håndfuld frisk basilikum (eller 1-2 tsk. tørret)
1 håndfuld oregano (eller 1-2 tsk. tørret)
1 håndfuld timian (eller 1-2 tsk. tørret)
2-3 store grønne oliven
½ forårsløg – kan udelades
1 knivspids stødt koriander
Salt efter behov
Blendes. Derefter sættes blandingen over i et kaffefilter i en kaffefilterholder og drænes. Der kommer rimelig meget væske ud ad tomaterne. Væsken kan drikkes som aperitif.
Kaffefilteret bliver meget porøst, så skrab siderne ned med en skraber, når marinade ketchuppen er dryppet af.
Brug som marinade på salaten, til squashpasta, til portobello-bøffer med mere.


Velbekomme!




Etiketter: , , , , ,