Brownie med Chokolade og... Sorte Bønner

Et lille stykke brownie smager dejligt og så med en flødeskum af en slags og serveret som en lille appetizer eller eftermiddagskage. Denne brownie er dog lidt anderledes, da der ikke er brugt fint mel. Den ”hemmelige” ingrediens er sorte bønner og så er der fine havregryn i, så kagen får en smag af havregrynskugler. Denne opskrift er fra Chocolate Covered Katies blog, så jeg har desværre ikke æren af at have opfundet den. Men den smager godt, så jeg har tilladt mig at oversætte den til dansk og bruge danske udtryk og produkter.  

Brownie med chokolade og … sorte bønner

Bruges glutenfrie fine havregryn, kan kagen blive glutenfri.
Ca. 9-12 stykker i et 20x20cm. ovnfast fad
250 g. kogte sorte bønner eller azuki bønner*. Hvide bønner kan også bruges. (Eller 1 dåse bønner)
2 spsk. kakaopulver
1 ¼ dl. fine havregryn (kan være glutenfri)
¼ tsk. salt
1 ¼ dl. agavesirup, ahornsirup eller honning
½ dl. kokosolie, med eller uden smag
1 tsk. vaniljepulver
½ tsk. bagepulver
1 ½ dl. chokoladeknapper eller hakket chokolade (Chokolade med et kakaoindhold på 55 % egner sig udmærket til denne kage. 70 eller 80 % kakao bliver nok for stærkt for nogen)


Evt. chokolade til at drysse ovenpå kagen under bagning eller lige efter.
Sæt ovnen på 180 grader. Tilsæt alle ingredienser, undtagen chokoladeknapper/hakket chokolade, til foodprocessoren. Blend det hele, så det bliver meget blødt og cremet. Sørg for at alle bønner er helt blendet. Rør chokoladen i dejen og hæld den derefter ned i et smurt ovnfast fad. Bag kagen i 15-18 minutter eller indtil du kan stikke en strikkepind ned i kagen, uden der sider noget fast, når du hiver den op igen. Lad kagen køle af i mindst 10 minutter, før den skæres ud.
Velbekomme!


*Sådan koger du bønner: Læg bønnerne i blød natten over. Kog bønnerne om morgenen. Følg instruksen på posen. Jeg plejer at koge 500 gram ad gangen. Bønnerne kan fryses eller hældes i en bøtte. De kan holde sig op til 4 dage på køl. Er bønnerne frosne tør jeg dem op natten over eller hælder kogende vand direkte på dem.

Etiketter: , , , , , ,