Candidavenlige Lakridsfirkanter

Jeg har lige siddet og bladret i Raw Delight. Det er en bog med raw food opskrifter på desserter og sundt sødt. Der er mange lækkerier og jeg faldt over disse lakridskugler. Opskriften, jeg skriver her, er slet ikke som i bogen, da den er uden sødemiddel og så er den med ekstra kokosolie, så firkanterne eller barerne hænger bedre sammen.
Dette er en candidavenlig opskrift, da den er uden sukker og med ekstra kokosolie, som man ved hæmmer svampe, bakterier og virus.
Der kan bruges utallige former for nødder til denne opskrift. Blot er det vigtigt, at du har carobpulver, da det giver en lækker dyb og sødlig smag. Erstat også lakridspulveret med vaniljepulver, ren kakaopulver, lakridsrodspulver; hvis det skal være mere sødt, kanel, kardemomme eller anispulver.
Mangler du sødme kan du bruge lidt stevia og hvis du ikke har problemer med candida, så kan du bruge 2 spsk. honning, agavesirup eller ahornsirup.Candidavenlige lakridsfirkanter

12 firkanter eller 5 lange barer
2 dl. mandler, cashewnødder, valnødder, pekannødder eller paranødder, overhældt med kogende vand for et par minutter*
2 spsk. carobpulver
1 knsp. salt
3 spsk. kokosolie
2-4 tsk. lakridspulver eller 2 spsk. lakridsrodspulver (eller 1 tsk. vaniljepulver, 1 spsk. kakaopulver, 1 tsk. kanel, kardemomme eller anispulver – dit valg)
(Evt. 1 knsp. stevia eller 2 spsk. honning, agavesirup eller ahornsirup)
Hak nødderne til fint mel i en foodprocessor, efter de er blevet overhældt med kogende vand og siet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Start med 2 tsk. lakridsrodspulver og smag derefter til. Lakridssmagen kommer lidt efter, du har spist en bid. Blend massen grundigt, til den er helt fin og kan formes i hånden eller med en ske.Tril massen til kugler eller gør det nemmere for dig selv, ved at presse massen ned i en form eller bøtte. Stil massen på køl og skær derefter massen ud i firkanter eller barer.
Velbekomme!

*Grunden til at man skal hælde kogende vand udover nødderne, er at der i skallen på dem, kan sidde et stof der hedder aflatoxin/aflatoksin. Aflatoxin er et toxin/giftstof som svampe danner. Hvis man har svamp, på den ene eller anden måde, skal man passe yderligere på med at spise aflatoxiner, da de kan gøre svampen mere udbredt i kroppen. Aflatoxiner påvirker også leveren hos disponerede personer og skal derfor indtages med måde. Aflatoxin findes på andre fødevarer såsom ris, majs, kornprodukter og solsikker, men eftersom vi næsten altid koger ris, majs og kornprodukter, samt kun spiser det inderste af solsikkekernerne, er der givetvis ingen problemer her.  

Etiketter: , , , ,