Hvid Kyllingethaigryde

Let og lækker ret til aftensmaden. Kyllingekødet kan erstattes af en dåse hvide butterbeans, hvis man er vegetar eller ikke lige har kyllingekødet liggende.





Hvid kyllingethaigryde

400 g. kyllingefilet – skåret i tern
1 ds. Ananas
1 ds. Vandkastanjer – skåret i kvarte
1 ds. Bambus
1 ds. Kokosmælk
1-2 bladselleri – skåret i tern
1 håndfuld cashewnødder – lagt i blød i 1 time
½ tsk. tørrede koriander
2 tsk. med top arrowroot/kuzu eller majsstivelse
Salt og peber
Brune ris - følg anvisningen på pakken.
Sådan gør du:
Sæt risene over.
Hæld ananassaften i en gryde. Svits kyllingen i gryden. Hæld væsken fra vandkastanjer og bambus fra og hæld dem i gryden. Tilsæt bladselleri og cashewnødder sammen med koriander, salt og peber. Hæld ananas i og rør rundt. Når kyllingen er klar, røres arrowroot i dåsen med kokosmælk og hældes i gryden. Rør rundt og lad saucen blive tyk på svag varme.


Server ris til og chutney.

Chutney – raw

Ca. 3 dl.
1 banan - skrællet og skåret i grove bidder
1 æble - skrællet og uden kernehus
2 tørrede mangoskiver (eller ½ frisk mango)
1 håndfuld tørrede abrikoser (ca. 6 stk.)
1 dl. æbleeddike
Evt. 1 spsk. agavesirup
1 tsk. citronsaft
Lidt vaniljepulver
Salt
Evt. 1 tsk. ingefærpulver
Blend alle ingredienser i en blender, til du har en tyk creme. Cremen kan holde sig op til en uge i køleskabet.

Velbekomme!

Etiketter: