Kokosmuffins

Søde, fortryllende og fuldstændig uimodståelige.
Til disse kokosmuffins er der brugt kokoscreme, eller det der også kaldes kokossmør. Det er ikke det samme som kokosolie, men det kan smeltes på næsten samme måde og derved kommer der en flydende creme ud af det, som også kan bruges som en tyk creme til kager.
Kokoscreme/smør kan købes i diverse helsekostbutikker eller også kan det bestilles hjem til dig. Se mere om produktet her.
Hvis du vil lave din egen kokoscreme, kan du blende kokosmel helt fint i en foodprocessor. Det er begyndt at blive koldt i Danmark nu, så det er svært at blende kokosmel fint og få olien ud ad kokosmelet. Det nemmeste er derfor at tilsætte lidt kokosolie, mens du blender. Det er ikke altid det virker, da man skal blende i lang tid, men det er en mulighed. Du kan også bruge helt fintmalet kokosmel, men så skal du bruge lidt mere kokosolie i opskriften.Kokosmuffins

10-12 stk.
Ingredienser:
2 æg
2 dl sukker, palmesukker eller 1 dl. agavesirup
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. bagepulver
50 g. blødt kokosolie eller smør
1 banan – moden
½-1 dl. kakaonibs
50 gram hakkede pekannødder eller valnødder
4 spsk. rismel eller majsmel
2-3 dl. kokoscreme eller 3-4 dl. kokosmel, blendet helt fint i en tør blender.

Sådan gør du:
Tænd ovnen og indstil temperaturen til 175 grader.
Rør æg, palmesukker/agavesirup og vaniljepulver grundigt sammen med et piskeris, indtil massen er let og luftig. Hæld kokoscreme i en foodprocessor sammen med bananen, så det bliver til en finere masse. Man kan også smelte kokoscremen i en gryde, men pas på, for det brænder hurtigt på. Hæld kokoscrememassen ned i æggesnapsen. Dernæst tilsættes bagepulver, rismel, kokosolie eller smør, kakaonibs og nødder til massen, og der piskes igen, så alt er samlet.
Med en spiseske sættes nu en klat dej i 12 muffinforme. Bages i 20 minutter ved 175 grader.
Bon Appetit!

Tip: Disse kokosmuffins er rigtig lækre. De er glutenfri og kan også laves sukkerfri og candidavenlige, ved at bruge Sukrin eller Birkesød/Xylitol. Har du ikke agavesirup i huset, men dadler, kan man hurtigt lave en dadelpasta. Se her hvordan (Søg under dadelpasta).

Etiketter: , , , ,