fredag den 28. september 2012

Kokosmuffins

Søde, fortryllende og fuldstændig uimodståelige.
Til disse kokosmuffins er der brugt kokoscreme, eller det der også kaldes kokossmør. Det er ikke det samme som kokosolie, men det kan smeltes på næsten samme måde og derved kommer der en flydende creme ud af det, som også kan bruges som en tyk creme til kager.
Kokoscreme/smør kan købes i diverse helsekostbutikker eller også kan det bestilles hjem til dig. Se mere om produktet her.
Hvis du vil lave din egen kokoscreme, kan du blende kokosmel helt fint i en foodprocessor. Det er begyndt at blive koldt i Danmark nu, så det er svært at blende kokosmel fint og få olien ud ad kokosmelet. Det nemmeste er derfor at tilsætte lidt kokosolie, mens du blender. Det er ikke altid det virker, da man skal blende i lang tid, men det er en mulighed. Du kan også bruge helt fintmalet kokosmel, men så skal du bruge lidt mere kokosolie i opskriften.Kokosmuffins

10-12 stk.
Ingredienser:
2 æg
2 dl sukker, palmesukker eller 1 dl. agavesirup
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. bagepulver
50 g. blødt kokosolie eller smør
1 banan – moden
½-1 dl. kakaonibs
50 gram hakkede pekannødder eller valnødder
4 spsk. rismel eller majsmel
2-3 dl. kokoscreme eller 3-4 dl. kokosmel, blendet helt fint i en tør blender.

Sådan gør du:
Tænd ovnen og indstil temperaturen til 175 grader.
Rør æg, palmesukker/agavesirup og vaniljepulver grundigt sammen med et piskeris, indtil massen er let og luftig. Hæld kokoscreme i en foodprocessor sammen med bananen, så det bliver til en finere masse. Man kan også smelte kokoscremen i en gryde, men pas på, for det brænder hurtigt på. Hæld kokoscrememassen ned i æggesnapsen. Dernæst tilsættes bagepulver, rismel, kokosolie eller smør, kakaonibs og nødder til massen, og der piskes igen, så alt er samlet.
Med en spiseske sættes nu en klat dej i 12 muffinforme. Bages i 20 minutter ved 175 grader.
Bon Appetit!

Tip: Disse kokosmuffins er rigtig lækre. De er glutenfri og kan også laves sukkerfri og candidavenlige, ved at bruge Sukrin eller Birkesød/Xylitol. Har du ikke agavesirup i huset, men dadler, kan man hurtigt lave en dadelpasta. Se her hvordan (Søg under dadelpasta).

4 kommentarer:

 1. Hej!

  Jeg arbejder for Findeopskrifter.dk, hvor brugerne kan søge gennem tusindvis af opskrifter fra Dansk mad websteder og mad blogs.

  Jeg har bemærket, at du har et stort antal af lækre opskrifter i din blog, og jeg vil gerne foreslå dig at tage et kig på vores Topp Mad Blog afsnitt her: http://www.findeopskrifter.dk/madblogstoppen

  Hvis du ønsker at tilføje din mad blog til listen, er alt hvad du skal gøre, er at følge vejledningen her: http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Vores koncept er allerede live i de øvrige Skandinaviske lande samt i Syd- og Centraleuropa, og vi leverer tusindvis af besøgende til mad bloggere dagligt. Nogle af de bedste mad bloggerne får 10.000 + besøgende fra os på en ugentlig basis.

  Forhåbentlig vil din egen mad blog også være op til toppen!


  Varm hilsen,

  Ann-Sofi
  http://www.findeopskrifter.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for info :)
   Jeg ser, hvad jeg kan gøre.

   Hilsen Madgudinden

   Slet
 2. Hej.
  Prøv fx. at se her. Det er vist bedst at holde sig fra dem.

  http://www.madarkitekterne.dk/findeopskrifter-dk-en-lover-bliver-hater/

  Men tak for en god blog :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for info :)

   Indtil videre har jeg kun haft gode oplevelser med findeopskrifter.dk - men jeg kan også se, hvorfor det kan blive et problem sidenhen.
   Tak for at gøre mig opmærksom på dette.

   Venligst Madgudinden

   Slet