Mælkefri Chokolademousse - med en intens smag af chokolade

Jeg skulle prøve nogle opskrifter af på yoghurt lavet med gelatine og fandt så på at bruge gelatinen til noget helt andet. Man kan også bruge agar agar* i stedet for gelatine til opskriften, hvis man er vegetar eller veganer.  Gelatinemasse

Rør 6 gelatineblade sammen med 500 ml. vand i en lille kasserolle. Lad vandet koge op og skru ned for varmen. Rør rundt i vandet til gelatinen er hel opløst. Når gelatinen er opløst, hældes indholdet op i en bøtte og sættes på køl. Bruges granuleret gelatine bruges 1 ½ spsk. til 500 ml. vand.
Til nedenstående opskrift bruges halvdelen af gelatinevandet med det samme


Mælkefri Chokolademousse – med en intens smag af chokolade

2-4 personer
1 ½ dl. mælkefrie chokoladeknapper eller 70 % chokolade eller lav din egen chokolade** (60 g.)
200 gram gelatinemasse (ca. halvdelen af væsken)
½ tsk. kakaopulver
½ tsk. vaniljepulver
1 knivspids salt
1-2 spsk. agavesirup, honning, ahornsirup***
1 spsk. vand eller ris-, mandel-, cashew-, soja-, eller havremælk (ikke nødvendigt, kun hvis du synes at massen ikke skal blive for stiv eller hvis chokolademoussen godt må være lidt lysere)
Smelt chokoladen i en gryde over vand eller i en tykbundet kasserolle på svag varme. Hæld alle ingredienser i en blender og blend til en flydende og fin væske. Hæld den nu flydende chokolademousse på høje glas eller i en serveringsskål. Sæt glassene/skålen i køleskab natten over eller mindst 2 timer.


Pynt glasset med et jordbær eller appelsinskive og/eller kokosflødeskum.
Velbekomme!


*Agar agar: 1 tsk til 500 ml. vand (ikke med top!). Rør agar agar rundt med 500 ml. vand i en lille kasserolle. Lad vandet koge op og skru ned for varmen. Når agar agar er opløst, hældes indholdet op i en bøtte og sættes på køl.

*** For en sukkerfri variant bruges 1-2 tsk. granuleret stevia i pulver fra Hermesetas. Bruges ren Steviol Glycosid foreslår jeg kun at bruge max en knivspids og ellers smage det til. 1-2 spsk. Sukrin (erytritol) eller Birkesød (xylitol) kan også bruges.
**For en sukkerfri variant bruges chokolade sødet med stevia eller maltitol eller lav din egen chokolade:

Lækker chokoladesauce uden dikkedarer

Chokoladesauce – mælkefri
1 dl. kakaosmør
1 dl. kakaopulver
4 spsk. agavesirup eller 6 spsk. fintmalet Birkesød eller Sukrin (måske mere, hvis chokoladen ikke skal være for gennemtrængende)
1 knivspids salt
Smelt kakaosmørret over svag varme. Tag kasserollen af varmen. Sigt kakaopulveret ned i kasserollen og pisk til der ikke er flere klumper. Hæld agavesirup og salt i. Pisk sammen. Agavesiruppen tykner saucen en smule. Hæld 1 ½ dl. chokoladesauce op i blenderen til chokolademoussen og frys resten ned i pose (hvis der bliver noget til overs). Udglat posen, så chokoladen fryser i flade barer.

Etiketter: , , , ,