Mælkefri Hvid Chokolade

Jeg var forbi en hjemmeside med en chokoladekage med hvid chokolade. Jeg kom til at tænke på, at der er mange som gerne vil have hvid chokolade, men som ikke kan tåle dette. Man kan godt købe en hvid chokolade med rismælk, men den er fyldt med sukker, så nu har jeg taget udfordringen op og lavet en hvid chokolade uden mælk og med agavesirup i stedet. Dog kan man i stedet for agavesirup også bruge stevia, Sukrin eller Birkesød, men det er helt op til dit humør.
I stedet for skummetmælkspulver, som ofte findes i hvid chokolade, har jeg brugt kokosmælkepulver, som kan bestilles hjem og købes via helsekostbutikker, der får varer fra Helsam.dk. Man kan sikkert også bruge kokosmælk på dåse, men jeg er ikke så sikker på doseringen. Rismælk er for vandigt og vil ødelægge kakaosmørret. Opdatering d. 4.9.2013: Da man ikke kan få kokosmælkepulver mere, er det svært at lave hvid chokolade med denne opskrift. Jeg vil tro at 30 gram cashewsmør kan puttes i chokoladen i stedet, eller 30 gram kokosmælk.
I chokoladen her bruger jeg solsikkelecithin eller lecithin granulat, som er meget vigtig for at få alt til at hænge sammen. Når agavesirup blandes sammen med kokosmælkepulveret og kakaosmørret, deler det sig i to. Når lecithinen kommer i, emulgerer blandingen og kan forblive ensartet.


Mælkefri hvid chokolade – sukkerfri

Til to plader eller 12 stykker chokolade
75 g. kakaosmør
60 g. kokosmælkepulver - se opdatering længere oppe
40 g. agavesirup*
1 tsk. lecithingranulat eller solsikkelecithin
½ tsk. vaniljepulver
1 knivspids salt
Smelt kakaosmørret på svag varme i en kasserolle. Tag kasserollen af varmen. I en minihakker eller blender hældes nu kakaosmørret. Sigt kokosmælkepulveret i sammen med vaniljepulver og salt. Blend det sammen. Hæld agavesirup og solsikkelecithinen i og blend grundigt. Hvis blandingen deler sig, så hæld lidt mere lecithin i. Sådan er det med kemi, nogle ting samler, andre deler.Hæld blandingen i en frostpose og læg posen fladt ned i fryseren, så blandingen fryser jævnt og ikke løber ud, eller hæld blandingen i chokoladeforme og frys dem ned. Du kan også bruge blandingen direkte på en kage uden at fryse den.
Når chokoladen er frosset, bankes chokoladen ud på et spækbræt.Voila – mælkefri og sukkerfri hvid chokolade.
Velbekomme!
Hvid chokolade med sukker og rismælk – købes her
Kokosmælkepulver kan købes her

* 40 g. agavesirup svarer til 80 g. sukker eller ca. 65 g. Birkesød (xylitol) eller Sukrin Melis (Erytritol). Blend sukkeret til fint pulver/flormelis inden brug. På den måde kommer der ikke ”knas” i chokoladen, hvis sukkeret ikke når at smelte helt.

Etiketter: , , ,