Æblesnegle - Glutenfri

Denne opskrift er ikke for sarte sjæle, for man bliver ret hurtigt afhængig af disse lækre små snegle. Her er den glutenfri opskrift. Se her hvis opskriften ikke behøver at være glutenfri. Overraskende nok, er disse glutenfri æblesnegle også lækre og bløde dagen efter.




Her kommer opskriften på glutenfri æblesnegle. Opskriften her er glutenfri, mælkefri og fri for æg.

Æblesnegle – glutenfri, æggefri og mælkefri

Til 20 stk.
1 tsk. glutenfri tørgær (fra Doves)
3 dl rismælk eller vand
25 g. agavesirup eller 25 g. Sukrin+ (Sukrin blandet med stevia)
2 groftrevne, skrællede æbler
1 tsk. kardemomme
1 tsk. kanel
400-450 g. rismel (eller en blanding med hirse- og rismel)
50 g. majsstivelse eller 4 tsk. guarkernemel
1 spsk. FiberHUSK

Fyld:
3 skrællede æbler i tynde både
100 g kokossukker
1 spsk. vand
Kanel
Kardemomme
Vaniljepulver

Pynt:
Rismælk
Kokossukker
Lun rismælken eller vandet i en kasserolle. I en skål tilsættes agavesirup eller Sukrin+, groftrevne æbler, kardemomme, kanel, tørgær, rismel og majsstivelse. Hold lidt rismel tilbage som tilsættes hvis nødvendigt. Ælt til dejen er glat og lad den hæve i 45 minutter.
Imens tilberedes fyldet: Kog æblebådene møre, i en blanding af kokossukker og lidt vand.




Dæk bordet med film eller bagepapir. Rul dejen ud på filmen eller bagepapiret i ca. 30 x 50 cm. Det er en god ide at smøre hænder og kagerulle med kokosolie.
Drys dejen med kanel, kardemomme og vaniljepulver og fordel de møre æblebåde ud over dejen. Det er kun æblerne som skal på dejen, ikke den tynde væde, medmindre den er karamelliseret i mellemtiden. Uhm.





Brug filmen eller bagepapiret til at rulle dejen sammen som en roulade, og skær den ud i 20 stykker. Fold snippen ind under sneglene og sæt dem på en bageplade og lad dem hæve ca. 20 minutter. Inden bagning pensles sneglene med rismælk og drysses med kokossukker.


Bages ved 200° C i ca. 15 – 20 minutter til de er lysebrune.

Velbekomme!

Etiketter: , , , , , ,