Chili Sin Carne med Avocado/Squash Guacamole og Kastanjepandekager

Her kommer en nem og alsidig Chili Sin Carne. Det betyder kødløs chiligryde. En Chili Sin Carne består af rodfrugter, vin, spidskommen og chili. Chili Sin Carne serveres oftest til guacamole og majspandekager. I dag har jeg lavet Chili Sin Carne med avocado/squash guacamole samt kastanjepandekager. Det smagte virkelig godt. En rest Chili Sin Carne kan bruges til fyldte Squash, men mere om det i morgen.


Chili Sin Carne

Til 4 personer
1 dåse miksede bønner eller røde kidneybønner, hældt i sigte og skyllet grundigt under koldt vand
1 stort løg eller to små, skåret i tern
1 porre, skåret i skiver
2 hvidløg, hakket fint
4 gulerødder, skåret i tern
4 persillerødder, skåret i tern
¼ selleri eller 3 blegselleri skåret i små tern.
1 nip cayennepeber – eller mere, hvis du ønsker en stærk chiligryde
1 stort glas tomatpure og samme mængde vand til at få det sidste med ud.
1 dl. rød- eller hvidvin
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. Herbamare urtebouillon opløst i 3 dl. kogende vand
Salt og peber
Kokosolie til at stege i
Sådan gør du: Varm kokosolien i en gryde. Olien er klar, når et stykke hvidløg i olien begynder at syde. Hæld hvidløg, løg og porre i gryden. Blancher disse i 2-3 minutter. Hæld resten af grønsagerne i gryden. Tilsæt tomat, vand, vin, krydderier, 2 dl. bouillon og bønner.







Rør grundigt rundt og lad retten simre under låg i ca. 45 minutter. Der kan være behov for ekstra bouillon undervejs.
Smag retten til med salt og peber og server med guacamole og kastanjepandekager.



Avocado/squash guacamole

2 store avocado, skåret I grove bidder
1 squash, skrællet og skåret I store tern
1 spsk. citronsaft
½ tsk. spidskommen
 Salt og peber
Blend først squashen helt fin i en foodprocessor. Tilsæt avocado, citronsaft og krydderier og blend, så der stadig er lidt grove avocadobidder tilbage. Servér.


 

Kastanjepandekager – mælkefri, kan være glutenfri

6 stk.
1 æg
1 spsk. FiberHUSK
1 ½ dl. vand eller rismælk/havremælk
2 spsk. hvidvin (eller cognac, brandy eller marsala, hvis pandekagerne skal bruges til dessert)
50 g. kastanjemel
50 g. speltmel eller rismel (glutenfrit)
1 spsk. agavesirup, kokossukker, Sukrin, Birkesød eller lignende
½ tsk. spidskommen (kun til Chili Sin Carne pandekager) eller vaniljepulver
Salt
Hav en pande klar på svag varme. Pisk æg med vand eller mælk, spidskommen/vaniljepulver, (hed)vin, kastanjemel, mel og agavesirup til en lind pandekagedej. Klargør panden med lidt kokosolie og put en lille smule dej på panden. Når dejen slipper nemt er panden klar til brug. Steg pandekagerne og server dem varme til Chili Sin Carne eller som dessert. Pandekagerne er utrolig søde, som de er.

Velbekomme!

Etiketter: , , , ,