Fyldte Squash og Squashbrød

En rest fra dagen før egner sig fortrinligt til disse fyldte squash. I går fik vi Chili Sin Carne, så i dag får vi fyldte squash med Chili Sin Carne, ris og andet fyld. De er super cremede og så er der nok til madpakken i morgen også.Fyldte Squash – med en eventuel rest fra i går.

1 ½ dl. brune ris – koges med 3 dl. vand som forevist på pakken (dvs. 3 dl.  kogte ris, hvis der er en rest tilbage fra i går)
1 porre
1 løg
250 g. champignoner
1 rødbede – valgfrit
2-3 dl. rest fra en gryderet i går – ellers brug 3 gulerødder, 1 rødbede og 1 porre mere
4 Squash – som udhules. Halvdelen af inderkødet bruges til Squashbrød – se længere nede, resten skæres i tern og bruges sammen med fyldet.
2 æg
Salt og peber
Kog risene efter anvisningen. De behøver ikke køle af. Halver squshene og udhul dem.
Svits løg og porrer i en gryde med kokosolie. Tilsæt rødbede, inderkødet fra squash og resterne fra i går (eller gulerødder, rødbede og porre i tern). Smag til med peber og salt (der skal ekstra meget salt til, da squash suger smag). Pisk æggene og rør det hurtigt sammen med blandingen.Fyld squashene med blandingen og bag dem ved 180 grader i ca. 40 minutter. Kan du tåle ost, så kan du drysse med mozarellaost eller gedeost inden bagning.
Server som de er eller med en grov salat.


Her kommer opskriften på et fyldigt og velsmagende squashbrød:

Squashbrød

1 stort brød
25 g. kokosolie
1 ½ dl. Brottrunk* eller vand
½ tsk. tørgær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker eller sødemiddel af en slags
300 g. blendet eller revet squash (se Fyldte Squash)
250 g. fint speltmel
250 g. groft speltmel
Smelt olien i en gryde og tilsæt Brottrunk/vand. Tag gryden af blusset. I en skål tilsættes tørgær, salt, sukker og mel. Rør grundigt rundt. Tilsæt squash og vand/olie blandingen. Rør det hele godt sammen med en ske og lad dejen hæve i skålen under låg i 1 time. Slå dejen ned og læg den ud på en bageplade med bagepapir. Den må gerne flyde lidt ud.
Form et aflangt brød ad dejen og lad efterhæve i 30 minutter. Sæt ovnen på 200 grader. Pensl med æg og klip eventuelt i toppen af brødet med en saks. Bag brødet i 40-50 minutter.
Brødet er færdigt, når man banker på det i bunden og det lyder hult. Lad brødet køle af, inden det skæres i skiver.

Velbekomme!
* Brottrunk er en gæret drik baseret på fuldkorn. Brottrunk indeholder ca. 10 forskellige mælkesyrebakterier og virker derfor yderst gavnligt for fordøjelsessystemet og immunsystemet. Brottrunk kan drikkes som det er; det har en syrlig, men frisk smag, men kan også blandes med æblejuice til en velsmagende morgendrik. Grunden til at jeg har brugt Brottrunk i dette squashbrød er, at Brottrunk egner sig fortrinligt til at syrne brød med og samtidig hjælper det også på brødets evne til at hæve. Har du ikke noget surdej og hurtigt skal lave et syrligt brød, så brug Brottrunk. Der findes disse mælkesyrebakterier i Brottrunk: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus alimentarius, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus farciminis, Lactobacillus brevis, Lactobacillus delbrueckii, Lactobacillus buchneri, Lactobacillus fermentum og-eller fructivorens.
Se mere om Brottrunk her.

Etiketter: , , ,