Hindbærfyldte Chokoladekugler

Bløde og søde himmerigsmundfulde. Chokolade med cremet hindbærfyld. Bliver det meget bedre?Hindbærfyldte Chokoladekugler – kan være Rawfood

Ca. 20 stk.
Hindbærcreme
3/4 dl. udstenede dadler blendes med 3-4 spsk. vand i en blender eller foodprocessor.
2 ½ dl. friske eller optøede hindbær
 1 ½ tsk. citronsaft
½ dl. kokosolie – smeltet over svag varme
½ dl. cashewnødder
½ tsk. vaniljepulver eller 1 stang vanilje
En knivspids salt
I en tør blender blendes cashewnødderne helt fine. Sæt cashewnødderne til side.
Blend dadlerne sammen med vandes, indtil det bliver en fin dadelpasta. Tilsæt gerne en spsk. vand mere, hvis det er svært at få dadlerne ordentligt blendet. Fjern pastaen fra blenderen/foodprocessoren og sæt det til side.
Blend hindbær og citronsaft sammen i en foodprocessor og hæld blandingen over i en si, med en skål under. Pres blandingen igennem sien med en spiseske, så kernerne undgås. Der skulle gerne blive 1 ¼ dl. hindbærsaft i det hele.
Blend hindbærsaften sammen med cashewnødder, kokosolie, dadelpasta, salt og vanilje indtil massen er helt cremet og fløjlsblød. Hæld cremen i en skål, der kan tåle at komme i fryseren. Sæt skålen i fryseren i ca. 20 minutter, indtil cremen er solid, men ikke frossen. Cremen kan også sættes i køleskab natten over.
Tag cremen ud ad fryseren og brug en teske til at lave 20 runde kugler med. Rul kuglerne i hænderne og sæt dem direkte på et bagepapir, eventuelt med et spækbræt under, så det er nemt at flytte rundt på bagepapiret. Hvis cremen når at blive for blød, så sæt den i fryseren i 10 minutter. Sæt de færdige kugler i fryseren mens chokoladesaucen laves.

Chokoladesauce
1 ¼ dl. kakaosmør
1 ¼ dl. kakaopulver – eller brug rå kakaopulver
3 ½ spsk. agavesirup
½ tsk. vaniljepulver
En knivspids salt
Evt. en lille knivspids chilipulver
I en lille tykbundet kasserolle smeltes kakaosmørret på lav varme. Sluk for varmen og pisk chokoladepulver i. Rør agavesirup, vaniljepulver, salt og eventuelt chili i. Chokoladesaucen kan godt tykne lidt, mens agavesiruppen hældes i, men det er helt normalt. Blot sørg for at holde en lav varme på, når kakaosmørret smeltes og så ikke have varme på resten af tiden.
Tag hindbærkuglerne ud ad fryseren. Brug en tandstikker og en tynd gaffel til at dyppe kuglerne i chokoladen. Dyp en kugle i chokoladen, tag den op og drej den rundt, så alt overflødigt chokolade drypper af. Hold chokoladekuglen opad med tandstikken, så gaflen kan komme ind under og langsomt lade kuglen glide af på et rent stykke bagepapir.


Drys eventuelt med kokosmel eller sæt gojibær, kakaonibs, chilipulver eller lignende fast på toppen af kuglen, hvis det skal se ekstra festligt ud. Er chokoladen allerede hård, så brug en lille klat chokoladesauce som lim.
Gentag indtil alle kugler er dækket af chokolade.
Er der overskydende chokolade tilbage, kan dette fryses ned til en anden gang.Sæt de hindbærfyldte chokolader tilbage i fryseren for en lille stund, så chokoladen kan sætte sig.
Velbekomme!

Etiketter: , , , ,