Vanilje/hindbær marmorkage - RAW og mælkefri

Eventyrlig flot og velsmagende kage.
Denne rawfood-kage er utrolig nem at lave og samtidig er den så flot, så det ligner, at man har brugt lang tid i køkkenet. Kagen skal ikke bages, blot sættes på køl eller i fryseren. Kagen kan bruges direkte fra frost som en islagkage eller direkte fra køl som en cremekage.
Vanilje/hindbær marmorkage RAW – mælkefri

Til en 18 cm. springform. Kagen kan også laves i en 22 cm. springform, men da bliver den mere flad.

Nøddebund

150 gram cashewnødder
1 ¼ dl. rosiner
1 spsk. honning
¾ dl. kokosolie
1 tsk. citronsaft
En knivspids salt

I en foodprocessor blendes alle ingredienserne til en tyk masse. Massen presses jævnt ned i en 18 cm. springform, foret med bagepapir. Stil til side eller på køl imens vaniljecremen laves.

Vaniljecreme

225 gram cashewnødder
½ dl. xylitol/birkesød, honning eller 2 spsk. agavesirup mere
2 ½ dl. vand
2 spsk. agavesirup*
1 ¼ dl. kokosolie (gerne smeltet)
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. citronsaft
1 spsk. lecithin granulat eller solsikkelecithin (kan udelades)
En knivspids salt
Blend først cashewnødderne i en tør blender. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend til massen er hvid og fin som creme. Skrab eventuelt siderne ned undervejs. Cashewnødderne suger en del væske og lecithinen er med til at holde på formen. Selvom cremen virker tynd, skal den nok samle sig under nedkølingen.

Hindbærfyld

2 ½ dl. hindbær (friske eller optøede)
1 tsk. citronsaft
¾ dl. dadelpasta*, honning eller 3 spsk. agavesirup
Alle ingredienser blendes i blenderen. Massen presses igennem en si, for at få alle hindbærkernerne væk.


Marmorering

Find springformen frem med nøddebunden i. Hæld al vaniljecremen oven på nøddebunden. Hæld det flydende hindbærfyld henover kagen i små bevægelser. Start højt oppefra, så der kommer hindbærfyld ned i kagen, og derefter nedad mod kagen, så fyldet lægger sig oven på i fantastiske cirkler og former. Med en tandstik eller en lang tynd pind laves små cirkler i kagen. Kagen er nu færdig og skal have lov til at sætte sig i køleskabet eller fryseren natten over.
Før servering: Tag kagen ud og fjern forsigtigt springformen fra siderne. Hæld kogende vand på en skarp kniv og tør den af. Varmen i kniven hjælper med at skære flotte skiver af kagen. Vask kniven mellem hvert stykke.

Velbekomme!


*Hvis man blender 3 ½ dl vand med 2 dl dadler får man en flydende dadelpasta, som man kan bruge i stedet for agavesirup (Til 1 spiseske agavesirup bruges 2 spiseskeer dadelpasta) eller honning. Tilsæt lidt citronsaft for holdbarhedens skyld og en knivspids salt som smagsgiver. Opbevar pastaen i en bøtte med låg i op til et par uger i køleskabet.

Etiketter: , ,