Vegansk ost

Her kommer en god blanding af veganske oste, som er utrolig nemme at lave og som smager rigtig godt. Man kan skære den veganske ost i skiver og bruge det ovenpå brød eller man kan skære den i tern og bruge den i salater som en form for feta. Selvom vegansk ost ligner tofu, så kan man altså ikke stege dem på panden.



Vegansk ost

Base:
4 dl. vand
1 ½ spsk. agar agar pulver
1 ¼ dl. cashewnødder eller mandler
½ dl. gærflager
½ dl. citronsaft
¾ tsk. salt
Hæld vandet i en kasserolle og hæld agar agar i. Lad vand og agar agar koge sammen på svag varme i 5-10 minutter. Blandingen begynder at blive gennemsigtig, når den er klar.
I en tør blender tilsættes cashewnødder/mandler, gærflager og salt. Lad blenderen blende nødderne og gærflagerne til fint mel. Tilsæt citronsaften og agar agarblandingen.
Vælg nu en af følgende smagstilsætninger til basen:

Smagstilsætninger

2 tsk. dijonsennep
½ spsk. løgpulver
½ tsk. hvidløgspulver
Evt. et hvidløg
½ tsk. knuste sennepsfrø


Eller:
1 spsk. karry
1 æble – skåret i små tern

Eller:
1 spsk. forårsløg
1 spsk. friske basilikum – hakket (½ spsk. tørret)
1 spsk. friske timian – hakket (½ spsk. tørret)

Eller:
2 spsk. tahin eller knuste sesamfrø
1 spsk. løgpulver
½ tsk. hvidløgspulver
Evt. et hvidløg
½ tsk. knuste sennepsfrø



Eller:
2 spsk. tahin eller knuste sesamfrø
2 spsk. peberrodspulver eller 1 spsk. friskhakket peberrod
2 tsk. dijonsennep
1 tsk. løgpulver
¼ tsk. hvidløgspulver
2 tsk. tørrede dild eller 1 spsk. friskhakket dild

Eller:
2 spsk. tahin eller knuste sesamfrø
1 spsk. løgpulver
2 tsk. dijonsennep
½ tsk. hvidløgspulver
½ tsk. knuste sennepsfrø
1 tsk. karry


Blend alle ingredienser sammen, indtil blandingen er fin og cremet. Hæld den nu flydende veganske ost i en bøtte med låg og sæt den i køleskabet.
Lad osten blive helt stiv, før der skæres i den. Sæt osten i fryseren, hvis det skal gå stærkt.
Brug eventuelt også den flydende baseost, som ost på pizza; hældes udover pizzaen de sidste 5 minutter i ovnen, eller som bechamelsauce til lasagne eller lignende. Tilsæt da noget muskatnød, salt og peber.
Osten kan holde sig 5-7 dage i køleskabet.
Velbekomme!

Etiketter: , , , ,