Candidavenlige og Sukkerfrie Fyldte Chokolader

Dette er min blogs opskrift nr. 100! Hold da op! Derfor har jeg tænkt mig at fejre det med fyldte chokolader. Dog skal det hele ikke blive alt for sødt, så jeg har eksperimenteret med sukkerfri fyldte chokolader og er kommet frem til nogle, som slet ikke behøver at være ekstra søde. Der er brugt carob og lucumapulver til at søde med og det bevirker, at chokoladerne alligevel føles bløde, søde og lækre.
Leg også med farve og form, hjemmelavet sukkerfri marcipan eller lignende som en anden slags fyld. Selvom chokoladerne er sukkerfri, kan de sagtens serveres som en uovertruffen snack i juletiden. Se også Fyldte Chokolader med fyld, der kan varieres i det uendelige – her er brugt agavesirup eller ahornsirup som base til at søde med.

Candidavenlige og Sukkerfrie Fyldte Chokolader

Ca. 25 styk.

Lys Chokolade

1 dl. kakaosmør
1 spsk. fint kokosmel eller kokosmælkepulver
2 spsk. lucumapulver
En anelse salt
½ tsk. vaniljepulver
Kakaosmørret smeltes i en kasserolle over svag varme. Når kakaosmørret knapt er smeltet, tages kasserollen af varmen og kokosmel, lucumapulver, lidt salt og vaniljepulver piskes i.
Mørk Carob Chokolade½ dl. lucumapulver

1 ½ dl. kokosolie med eller uden smag

½ tsk. vaniljepulver

1 knivspids salt

Smelt kokosolien over svag varme i en lille kasserolle. Når kokosolien er smeltet, tages kasserollen af varmen. Pisk carob-, lucuma-, vaniljepulver og salt sammen med kokosolien. Blandingen er ret grynet nu, men når den fryses ned, bliver den glat.

Kokoscreme

2 spsk. groft kokosmel
1 spsk. fint kokosmel eller kokosmælkepulver
½ tsk. Hermesetas Steviadrys (kan udelades)
½ tsk. vaniljepulver
2 spsk. kogende vand
Rør groft og fint kokosmel sammen med steviadrys og vaniljepulver i en lille skål. Tilsæt kogende vand og rør det hele godt sammen.Vaniljecreme

2 spsk. mandelsmør (Hasselnøddecreme eller jordnøddesmør kan også bruges)
3 spsk. cashewcreme
3 tsk. fint kokosmel eller kokosmælkepulver
½ tsk. Hermesetas Steviadrys (kan udelades)
½ tsk. vaniljepulver
Eventuelt ½ tsk. lucumapulver
I en skål blandes de to nøddesmør, kokosmel, steviadrys, vaniljepulver og eventuelt lucumapulver til massen er fyldig og glat.

Sådan gør du:
Enten kan der bruges chokoladeforme eller små muffinforme. Isterningebakker virker også. Sæt chokoladeforme eller isterningebakker på frost inden brug. Lad dem være i fryseren i cirka 10-15 minutter eller mens fyldet laves.
Bruges muffinforme sættes disse op på et spækbræt eller lignende plade, som kan være i fryseren. Fyld muffinforme med et tyndt lag mørk chokolade. Sæt dem på frost i 5 minutter og fyld et lyst chokoladelag i dem. Læg det ønskede fyld ind på midten af muffinformen, så chokoladen fordeles omkring fyldet. Sæt på frost i 5 minutter. Fyld mørk chokolade i til halvdelen af fyldet. Sæt på frost i 5 minutter mere. Fyld så lys chokolade ovenpå. Sæt på frost og lad et sidste mørkt chokoladelag blive toppen (bunden) af chokoladen. Sæt på frost igen.
Tag chokoladeformen eller isterningebakken ud ad fryseren. Fyld lys eller mørk chokolade i bunden og vend chokoladen omkring, så den dækker siderne. Hæld overskydende chokolade ud, så der stadig er et lille lag flydende chokolade i bunden. Fyld fyldet i, så chokoladen fordeles omkring fyldet. Hæld chokolade henover. Skrab overskydende chokolade væk fra pladen og sæt på frost.Prøv også at fylde formen med den lyse først og så lave bunden mørk - eller omvendt. Dette kan også være en måde at se forskel på chokoladerne på.


Når chokoladerne er klar, slås chokoladeformen eller isterningebakken ned på et spækbræt med bagepapir, med chokoladerne nedad. Chokoladerne burde løsne sig af sig selv, hvis de er klar, ellers skal de have lidt længere tid på frost. Løsnes chokoladen ikke, kan man hælde kogende vand på undersiden af formen. Pas på fingrene!Chokoladerne burde løsne sig hurtigt fra muffinformene, blot ved at pille muffinformene af.
De sukkerfrie chokolader nydes, mens man, henslængt på en sofa, laver ingenting (udover at spise fyldte chokolader selvfølgelig).

Velbekomme!

Etiketter: , , , ,