Fyldte Chokolader med tre forskellige slags fyld

Follow my blog with Bloglovin

Her kommer et lille udpluk af fyldte chokolader. Chokoladerne på billedet ser meget eksotiske ud, men det behøver ikke være særligt svært at lave fyldte chokolader.For det første kan man enten bruge kakaosmør eller kokosolie til chokoladebasen. Den største forskel på disse to olier er, at den ene, kakaosmørret, først smelter over 30 grader, så den kan holde sig bedre udenfor og smelter langsommere i hånden. Kokosolien smelter allerede ved 24 grader, men til gengæld har den en fin kokossmag, medmindre man bruger smagløs kokosolie.
For det andet kan man bruge kakaopulver. Kakaopulver fås både ristet (almindeligt kakaopulver) eller råt. Råt/raw kakaopulver har en mildere smag end det ristede kakaopulver og for nogle kan den bitre smag af chokolade mangle, når den ikke er ristet.
Rå kakao indeholder aminosyren tryptophan, som er nødvendig for dannelsen af serotonin, der modvirker depression. Serotonin er også vigtig til dannelsen af melatonin, som hjælper til at regulere ens søvnmønster. Kakao bør generelt ikke spises efter klokken 8 om aftenen, da det kan virke lettere opkvikkende. Kakao indeholder også dopamin, som indgår i hjernens ”belønningssystem”. De antioxidanter, der er målt i rå kakao, er 95.500 ORAC pr. 100 g. Konventionel ristet kakaopulver er på 26.000 og blåbær når kun op på 2.400 enheder ORAC pr. 100 g. (kilde)
Er man ikke til kakao, kan man bruge carobpulver i stedet for og så holde lidt igen med sødemidlet. Carob er det brune pudder, der kommer, når Johannesbrød tørres og knuses. Det smager lidt hen af kakao, men indeholder mindre fedt, færre kalorier og er koffeinfrit.
For det tredje kan man bruge enten ahornsirup, agavesirup, xylitol/Birkesød eller Stevia til at søde med. Man kan også søde med Lucumapulver, som er en tørret og knust peruviansk frugt med en ahornagtig smag.
Til sidst skal der en lille smule salt i, til at give chokoladen lidt ekstra smag og mere sødme (Ja, den er god nok).
Fyldet kan varieres i det uendelige. Det ene slags fyld er en vaniljecreme, som kan tilsættes lidt pebermyntedråber, lidt kakao, lidt karamelaroma eller jordbærsmag. Man kan også farve det grønt eller blåt med naturlige farver og servere dem som små overraskelser.
Det andet slags fyld er en kokoscreme lidt hen ad en bountybar. Her kan også jongleres med farve og sødme.
Det tredje slags fyld har en nøddecremebase. Her kan bruges cashewcreme, hasselnøddecreme, mandelcreme, peanutbutter/jordnøddesmør eller lignende. Blandes cremen med ahornsirup eller agavesirup, samt lidt salt og vanilje bliver cremen stiv, så den kan trilles til kugler eller flades ud til knapper. Disse knapper/kugler kan dyppes i chokolade og så ind i fryseren. Voila – hurtige snacks.
For candidavenlige og sukkerfrie chokolader se her.

Nogle af chokoladerne kommer direkte fra frost, derfor det lidt hvidlige look.

Fyldt chokolade med fyld, der kan varieres i det uendelige

Ca. 21 styk.

Mørk Chokolade

1 ¼ dl. kakaosmør eller kokosolie med eller uden smag
1 ¼ dl. (rå) kakaopulver eller 1 dl. carobpulver
2 spsk. agavesirup eller ahornsirup, 1 ½ spsk. Birkesød eller Sukrin eller 3/4 dl. Sukrin+ eller 1-2 dråber Stevia.
Lidt salt
Eventuelt ¼ tsk. vaniljepulver
Eventuelt 1 tsk. lucumapulver
Smelt kakaosmørret/kokosolien i en tykbundet kasserolle på svag varme. Tag kasserollen af, så snart kakaosmørret er smeltet. Pisk kakaopulver/carobpulver i. Pisk derefter sødemiddel i. Hvis du bruger Birkesød eller Sukrin, skal du være sikker på, at det er smeltet helt inden brug. Tilsæt salt, og eventuelt lucumapulver og vaniljepulver. Chokoladen er klar til brug. Bliver der chokolade tilovers, kan dette fryses ned i en frysepose.

Lys Chokolade

1 dl. kakaosmør eller kokosolie
3 spsk. lucumapulver eller 1 spsk. agavesirup
¼ tsk. vaniljepulver
Smelt kakaosmørret/kokosolien i en tykbundet kasserolle på svag varme. Tag kasserollen af, så snart kakaosmørret er smeltet. Pisk lucumapulver og vaniljepulver i kakaosmørret. Chokoladen er klar til brug. Bliver der chokolade tilovers, kan dette fryses ned i en frysepose.

Vaniljecreme

2 ½ dl. cashewnødder
2 dl. vand
½ dl. kokossmør (ikke kokosolie) – kan substitueres med ½ dl. kokosmel – gerne fint
½ dl. ahornsirup eller agavesirup
½ tsk. vaniljepulver
Evt. 1 dråbe pebermynteolie – se tip
I en tør blender blendes cashewnødderne til fint mel. Hæld resten af ingredienserne i blenderen og blend til massen er helt fin og ensartet. Det kan godt tage lidt tid. Hæld cremen op i en frysepose og læg posen på køl i 10-15 minutter eller til du skal bruge den.
Vaniljecremen kan tilsættes lidt pebermyntedråber, lidt kakao, lidt karamelaroma eller jordbærsmag. Man kan også farve cremen med naturlige farver.
Tip: Hvis du har en rest Hvid Pebermynte Chokolade tilovers, kan dette smeltes og puttes i blenderen i stedet for det smeltede kokossmør. Pebermyntesmagen kommer rigtig til sin ret og samtidig får fyldet lidt farve fra gojibærrene.

Nøddecremefyld

½ dl. nøddecreme (Cashewcreme, hasselnøddecreme, mandelcreme eller jordnøddesmør)
Lidt salt
1 spsk. agavesirup
I en skål røres nøddecreme med agavesirup og salt. Lad det stå lidt og tril derefter kugler af fyldet. Kan spises som de er eller sættes på frost for 10 minutter og derefter dyppe dem i chokolade med en gaffel eller strikkepind. Sæt de chokoladeovertrukne kugler på bagepapir og sæt dem i fryseren til de skal spises. Tages ud ca. 15 før de skal spises, da de ellers bliver for hårde.

Kokoscreme

2 ½ dl. kokosmel – groft
3 spsk. agavesirup eller ahornsirup
2 spsk. kokosolie – gerne med smag
½ tsk. vaniljepulver
1 knivspids salt
Blend alle ingredienser i en foodprocessor indtil der opstår en cremet, men grov masse.

Sådan gør du:
Enten kan der bruges chokoladeforme eller små muffinforme. Isterningebakker virker også. Sæt chokoladeforme eller isterningebakker på frost inden brug. Lad dem være i fryseren i cirka 10-15 minutter eller mens fyldet laves.
Bruges muffinforme sættes disse op på et spækbræt eller lignende plade, som kan være i fryseren. Fyld muffinforme med et tyndt lag mørk chokolade. Sæt dem på frost i 5 minutter og fyld et hvidt chokoladelag i dem. Læg det ønskede fyld ind på midten af muffinformen, så chokoladen fordeles omkring fyldet. Sæt på frost i 5 minutter. Fyld mørk chokolade i til halvdelen af fyldet. Sæt på frost i 5 minutter mere. Fyld så hvid chokolade ovenpå. Sæt på frost og lad et sidste mørkt chokoladelag blive toppen (bunden) af chokoladen. Sæt på frost igen.


Muffinformene fyldes med chokolade og sættes i fryseren.

Fyld fyldet i muffinformene og fyld chokolade ovenpå. Sæt på frost.


Tag chokoladeformen eller isterningebakken ud. Fyld hvid eller mørk chokolade i bunden og vend chokoladen omkring, så den dækker siderne. Hæld overskydende chokolade ud, så der stadig er et lille lag flydende chokolade i bunden. Fyld fyldet i, så chokoladen fordeles omkring fyldet. Hæld chokolade henover. Skrab overskydende chokolade væk fra pladen og sæt på frost.Når chokoladerne er klar, slås chokoladeformen eller isterningebakken ned på et spækbræt med bagepapir, med chokoladerne nedad. Chokoladerne burde løsne sig af sig selv, hvis de er klar, ellers skal de have lidt længere tid på frost. Løsnes chokoladen ikke, kan man hælde kogende vand på undersiden af formen. Pas på fingrene!
Chokoladerne burde løsne sig hurtigt fra muffinformene, blot ved at pille muffinformene af.Spis chokoladerne i selskab med en god bog og en kop kaffe/te… de er næsten for gode at dele.
Velbekomme!

Etiketter: , , ,