Småkager fyldt med Chokolade

De her småkager er virkelig gode. De har et sprødt bid og så er de fyldt med delikat mørk chokolade. Man kan også fylde småkagerne med hvid chokolade, myntechokolade, frosne bær eller en anden lækker hård creme; fx marcipan eller nougat.
Samlet tid fra start til slut – ca. ½ time.


Småkager fyldt med Chokolade

18 styk eller flere, hvis kagerne ikke laves så store.
Kan laves glutenfri – brug denne melblanding i stedet for speltmel.
5 dl. groft speltmel – hvor de groveste stykker er sigtet fra
1 tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
150 g. kokosolie eller smør – kun lige smeltet eller helt blødt
1 ¼ dl. Sukrin eller Birkesød – eller ¾ dl. agavesirup eller lidt mindre Sukrin+ -> se *
½ dl. kokossukker
2 små æg
1 spsk. varmt vand
1 tsk. vaniljepulver
18 stykker 70 % chokolade eller flere – afhængig af hvor meget chokolade du vil have i og hvor store småkagerne er. Brug også hvid chokolade, myntechokolade, appelsinchokolade, frosne bær, marcipan eller nougat.
Sådan gør du:
I en stor skål røres melet, bagepulver og salt sammen. I en anden skål røres kokosolien eller smørret sammen med sukkerarterne indtil de er grundigt blandet. Tilføj æg og vaniljepulver og pisk til massen er cremet. Tilsæt det varme vand. Æggemassen kan godt skille her, men det gør ingenting. Hæld æggemassen i melblandingen og ælt blandingen sammen, så der opstår en let fedtet dej.
Læg bagepapir på en bageplade og sæt en teskefuld dej på pladen. Læg et chokoladestykke ovenpå og sæt en teskefuld dej ovenpå igen. Pres dejen nedover chokoladen og luk siderne sammen. Vend eventuelt småkagen om. Gentag til al dejen er brugt.
Småkagerne flyder ud under bagningen, så sørg for, at der er god plads imellem dem – cirka 3 cm.

Bag småkagerne i 12 minutter på 190 grader, indtil bunden er gylden.
Lad kagerne køle lidt af, inden de spises. Knæk en kage midt over og se chokoladen flyde ud. Hurtig og velsmagende eftermiddagssnack, når der kommer uventede gæster.Billede af glutenfri småkager med chokoladefyld


Velbekomme!

*Sukrin er et sødemiddel med Erytritol. Erytritol er druesukker, der er blevet gæret, så det er blevet til en sukkeralkohol. Erytritol findes kun i Sukrin og kan bruges 1:1 i forhold til sukker. Min egen erfaring er dog, at jeg synes, kagerne bliver alt for søde, så jeg bruger altid 80 gram Sukrin, når der i en opskrift står 100 gram sukker. Sukrin har en lidt kølig eftersmag.
Sukrin+ (Sukrin Plus) søder dobbelt så meget som sukker, da der også er Stevia i sammen med Erytritol. Her skal man bruge halvt så meget i en opskrift. Det vil sige, hvis der i en opskrift står 100 gram sukker, så skal man bruge 50 gram Sukrin+. Igen synes jeg at kagerne bliver for søde, så jeg bruger kun 30-35 gram Sukrin+ til 100 gram sukker. Sukrin+ har ingen særlig eftersmag, men hvis der kommer for meget i, kan kagerne blive for søde og ovre i det kunstigt søde.
Med agavesirup er det nøjagtigt det samme: 50 gram agavesirup til 100 gram sukker. Her passer smagen bedre og jeg bruger for det meste halvdelen i forhold til opskriften. Ingen eftersmag.
Birkesød/Xylitol er et sukkeralkohol, der er baseret på birketræ. Her bruger man normalt 90 gram Birkesød til 100 gram sukker. Igen bruger jeg altid lidt mindre i opskrifterne. Birkesød har en lidt kemisk eftersmag, hvis der kommer for meget i.
Kokossukker (Palmesød, Palm sugar, Coconut Sugar, Kokossukker) er palmesirup, som er tørret og granuleret. Det kan bruges i stedet for brun farin i opskrifter. Kokossukker har en lækker sød farin smag og giver disse kager et ekstra twist.
På det glykæmiske indeks er Sukrin = 0, Sukrin+ = 0, Agavesirup = 35, Birkesød = 8 og Kokossukker = 35. Sukker/glukose er 100.
Læs mere på denne side.

Etiketter: , , , ,