fredag den 30. november 2012

Sukkerfri Julekalender

Gennem Green Goddess Guide og Caroline Fibæk så jeg en video om, hvordan man kan lave chokoladejulekalendere til børn. Jeg fandt nogle billige julekalendere, med dårlig vekao chokolade i, til 10 kr. stykket i Super Brugsen og besluttede mig for at give mine veninder en chokoladejulekalender hver. Chokoladen er sukkerfri, kun sødet med Stevia. Se tip.

Her kommer opskrifterne på fire forskellige chokolader, man kan putte i en julekalender, hvis man vil forsøde tilværelsen for sin mand, sine børn eller venner, veninder, forældre, som har problemer med sukker eller mælk.
 




Sukkerfri Julekalender


Der skal bruges 2 billige chokoladejulekalendere til denne opskrift.

Tag cellofanen af julekalenderen. Med en skarp kniv skæres flappen ved bunden løs. Det skal være sådan, at man kan lukke bunden med lim eller klisterbånd igen, så der må ikke skæres noget af.

Plastikdelen med chokolade indeni, sidder fast med små limklatter. Forsigtigt løsnes plastikdelen fra pappet og tages ud. Sørg for at alle lågerne i pappet er hele. Ryst chokoladerne ud ad plastikdelen og smid dem ud, eller pak dem ind i små poser og giv dem til nogen, som ikke har problemer med sukker/mælk.
 


Fire Forskellige Sukkerfri Chokolader


I en kasserolle smeltes 2 dl. kakaosmør.

Når kakaosmørret er smeltet, hældes det op i 4 skåle med ¼ dl. kakaosmør i hver. Lad gerne ¼ dl. blive tilbage i gryden til fremstillingen af mørk chokolade.

Rød chokolade


¼ dl. gojibær knuses til fint pulver i en foodprocessor

¼ dl. cashewsmør (eller ¼ dl. cashewnødder knuses sammen med gojibærrene)

1 dråbe stevia eller 1 tsk. Hermesetas steviadrys

Reven skal af ½ appelsin

Gojibær, cashewsmør, appelsinskal og stevia røres sammen med ¼ dl. smeltet kakaosmør i en skål.

Grøn Chokolade


1 spsk. cashewsmør (eller meget fint pulveriserede cashewnødder)

1 spsk. lucumapulver

1 dråbe stevia eller 1 tsk. Hermesetas steviadrys

½ tsk. pulveriserede pebermynteblade

Har du ikke pebermynteblade, kan Spirulinapulver eller grøn farve bruges i stedet

10 dråber pebermynte essens eller 1 dråbe japansk pebermynteolie.

Cashewsmør, lucumapulver, stevia, pebermynteblade og pebermynteessens blandes sammen med ¼ dl. smeltes kakaosmør i en skål.

Carob Chokolade


¼ dl. carobpulver

¼ tsk. vaniljepulver

1 dråbe stevia eller 1 tsk. Hermesetas steviadrys

Et strejf salt.

Med et piskeris piskes ¼ dl. smeltet kakaosmør med carobpulver, vaniljepulver og salt grundigt sammen.

Mørk chokolade


Denne chokolade bliver meget mørk. Hvis den bliver for mørk efter din smag, kan du trappe lidt ned på kakaopulveret eller tilsætte halvt carob/halvt kakaopulver.

¼ dl. kakaopulver

1 dråbe stevia eller 1 tsk. Hermesetas steviadrys

Et strejf chili eller lakridspulver

Et strejf salt.

Pisk det hele grundigt sammen med ¼ dl. smeltet kakaosmør i en skål. Her må kakaosmørret gerne være ca. 55 grader varmt inden kakaopulveret røres i. Det er for, at chokoladen bliver mere hård, efter frost.
 



Lav plads i fryseren til de to plastikdele.

Med en teske fyldes hvert enkelt hul med en af de fire forskellige chokolader. Man kan fylde seks rum med hver chokolade i julekalenderen.

Når alle rum er fyldt, sættes de ind i fryseren i et kvarters tid.

Tag plastikdelene ud ad fryseren.

Sørg for at vende plastikdelen den rigtige vej i julekalenderen, så låger og chokolader passer sammen. Jeg brugte lidt tape på midten af plastikdelen til at klistre fronten fast indeni kalenderen.

Derefter lukkede jeg den nederste flap med lim og voila! To styk færdige chokoladejulekalendere uden dårlig vekao chokolade.



Så er det jul igen…

 

Tip: Stevia: Der kan bruges 1 dråbe stevia eller 1 tsk. Hermesetas steviadrys. En anden flydende stevia kan også bruges (ca. 1 dråbe). Sukrin eller Sukrin+ kan også bruges, men det smelter ikke ligeså nemt. Agavesirup og kokossukker kan også bruges. Kokossukker skal smeltes sammen med lidt vand i en lille gryde inden, ellers klumper det sammen.

4 kommentarer:

  1. Du har simpelthend lige reddet mine julemorgener :-) hvilken kakaosmør har du brugt? Har fundet en økologisk fra Helsam, vil den være fin?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, den økologiske kakaosmør fra Helsam er fin. Man kan også få en RAW kakaosmør. Den er billigere og smager bedre (synes jeg). Men den økologiske fra Urtegaarden er også god.
      TAK!

      Slet
  2. næææh hvor fantastisk! dét vil jeg da lave :-) ved du hvor mange kcal der ca er i én portion? (6 stykker chokolade)? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Line
      Ja, ikk'. Hvor dejligt.
      Det kommer for det første helt an på hvilken en af chokoladerne du får fat på og for det andet er der, i mine øjne, ingen grund til at være fikseret på kalorier, når bare man spiser en god, sund og varieret kost, uden alt for mange simple kulhydrater. Det er nemlig tricky at tælle kalorier, hvis en avocado, som jo indeholder en del cellefedt, bliver udskiftet med noget andet, hvor der så er færre kalorier i, men dobbelt så mange kulhydrater.
      Men jeg har regnet på det, og kan se, at hvis du spiser chokolade med kakaopulver eller carobpulver, får du 44 kalorier pr. stk. Spiser du de andre chokolader er det ca. 47 kcal. pr. stk. Så det er ca. 287 kcal for 6 stk. (og det er pga. kakaosmørret, som indeholder en del kalorier gennem fedtstoffet)
      Håber det gav mening.
      Kærligst
      Karina

      Slet