Mælkefri "Flødeskum" på 4 måder

Her kommer forslag til andre variationer af flødeskum i stedet for soja-, ris- eller kokosflødeskum, som man kan købe.

Ellers kan man bruge det øverste cremede lag i en dåse kokosmælk. Det skal helst være dem med over 60 % fedt i. Irmas økologiske har jeg selv rigtig god erfaring med. Dette kan også piskes. Jeg ved nogle har haft problemer med at piske kokoscremen, men det er vigtigt, at kokosmælken har stået i køleskabet, før man åbner den, og at der er nok creme til at piske. Det nederste flydende lag, skal ikke med.

RAW flødeskum nr. 1


2 ½ dl. cashewnødder

2 ½ plus 2 spsk. kokosmælk (se tip*)

3 spsk. honning eller agavesirup

1 spsk. citronsaft

1 tsk. vaniljepulver

Lidt salt

1 ¼ dl. smeltet kokosolie

1 spsk. lecithin granulat eller 1 tsk. solsikkelecithin

Blend cashewnødderne til mel i en tør blender.  Blend alle ingredienser undtagen smeltet kokosolie og lecithingranulat. Når cremen er blød hældes kokosolie og lecithin granulat i og der blendes, indtil cremen er fyldig og blød.

Hæld indholdet ned i en bøtte med låg og sæt den på køl, indtil den skal bruges.

Kilde: Carmella Soleil thesunnyrawkitchen.blogspot.dk/ - og Café Gratitude


*Tip: Raw kokosmælk: Overhæld 2 ½ dl. kokosmel med 7 ½ dl. vand i blenderen. Lad det stå i 10 minutter og blend det så sammen til en fin væske. Der er ikke behov for at si kokosmælken..
 
---

RAW flødeskum nr. 2


 2 dl. cashew- eller macadamianødder – udblødt i vand i minimum 2 timer

1 dl. vand

2 spsk. kokosolie eller kokossmør (creamed Coconut)

2 spsk. agavesirup

1 tsk. vaniljepulver

2 spsk. lecithin granulat eller ½ spsk. solsikkelecithin

2 tsk. HUSK

Blend alle ingredienser til en fin creme i en højhastigheds blender. Hæld cremen i en beholder og køl den ned i køleskabet eller fryseren. Når cremen er kold, blendes den i 30 sekunder, for at gøre den mere luftig.


Kilde: Caroline Fibæk

---

Vaniljecreme


2 dl. cashewnødder

1 dl. vand

3 spsk. agavesirup

2 tsk. vaniljepulver

2 spsk. lecithin granulat

Blend cashewnødderne til fint mel i en tør blender. Blend resten af ingredienserne med til en fyldig creme.


Kilde: Jens Casupei og Caroline Fibæk



Cashewcreme


200 – 250 g. cashewnødder

5 tørrede dadler (gerne medjool)

¾ dl. vand

¼ dl. friskpresset appelsinsaft

Vanilje fra 1 vaniljestang

Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend godt. Har du en højhastighedsblender, kan man blende cashewnødderne til mel først og dernæst hælde resten af ingredienserne i, samt muligvis lidt mere vand.
 

Kilde: Glød og glæde med Rawfood – af Vibeke Amdisen

Etiketter: , ,