Hjemmelavede Bountybarer med Mørk eller Lys Chokolade

For nogle år tilbage smagte jeg en RAW Vanoffe Chokolade, som egentlig ikke rigtig kan kaldes en chokolade. Den indeholdt kakaosmør, lucuma, palmesukker og vaniljepulver. Jeg smagte igen chokoladen, da jeg var på messe i Malmø sidste år og begyndte straks at tænke på at lave min egen version.
 
Det har været lidt svært, da kokossukker i Danmark er i en lidt grov kvalitet. Jeg har prøvet at kværne det fint, men det hjalp ikke rigtigt og satte sig bare i bunden af chokoladen. Hmm! Jeg fumlede lidt med det, men gav så op igen.
 
Til jul lavede jeg så brunede kartofler til anden og der smeltede jeg kokossukkeret sammen med lidt vand, så jeg fik en silkeblød sirup ud af det. AHA! Kan man blande det med kakaosmørret mon? I dag fik jeg så endelig lavet min egen version af Vanoffe chokoladen og den smager helt fantastisk. Den er sød og blød, men en let smag af lucuma og en godt konsistens.

SÅDAN!
 
Til at gøre min chokoladeopdagelse mere interessant, valgte jeg at lave nogle bountybarer og bruge chokoladen hertil.
 
Opskriften til bountybaren er inspireret af denne opskrift fra Madbanditten.

Bountybarer med mørk og lys chokolade


Sæt en kokosmælk (se tip) i stor dåse på køl natten over eller et par timer.

Brug det øverste cremede lag i dåsen. Det nederste flydende lag kan fx bruges til denne Piña Colada Smoothie

2 store spsk. kokosolie med smag

2 spsk. sukrin melis eller 1-2 spsk. agavesirup eller 2-3 spsk. kokossukkersirup*

150 g. groft kokosmel

En anelse vaniljepulver

Mørk eller lys chokolade. Har du ikke ingredienser til chokoladefremstilling, kan en 70-80 % chokolade smeltes i stedet for, sammen med lidt kokosolie.

Smelt kokoscremen i en kasserolle sammen med kokosolien. Tilsæt sødemidlet og kokosmelet og rør det hele godt sammen.

Hvis du vil lave kokosbarer der minder om bountybarer, kan du hælde hele molevitten i en bøtte med låg og sætte den på køl i et par timer. Når blandingen er klar, formes små aflange barer på et bagepapir. Sæt barerne i fryseren, mens chokoladen laves.
Er du til den hurtige version, hælder du massen op i en form, foret med film eller bagepapir. Sæt massen på køl i et par timer eller på frost en times tid. Alt afhængig af hvilken type kokosmælk du har brugt, kan massen blive enten fast eller mindre fast på køl. Finder du ud af, at massen er for blød at arbejde med, hvis den kommer fra køl, så sæt den på frost i 10-15 minutter.

Overtrækschokolade


Først, bruger du kokossukker, skal denne først smeltes i en gryde sammen med lidt vand til kokossukkersirup.


*Kokossukkersirup


6 spsk. kokossukker/palmesukker/kokospalmesukker (kært barn har mange navne)

3 spsk. vand

Smeltes sammen i en kasserolle over svag varme, indtil massen begynder at boble. Tag gryden af varmen og lad den stå. Giver i alt ca. 5 spiseskeer kokossukkersirup.


Hovsa...

Lys chokolade


Denne opskrift giver lys chokolade til alle kokosbarerne. Ønsker du både mørke og lyse kokosbarer, skal opskrifterne halveres.

1 ½ dl. kakaosmør

2 spsk. lucumapulver

2 ½ spsk. kokossukkersirup

Lidt vaniljepulver

Smelt kakaosmørret i en kasserolle over svag varme. Sluk for blusset og si lucumapulver i blandingen. Hæld kokossukkersiruppen i sammen med lidt vaniljepulver og rør det sammen med et piskeris. Denne blanding skal bruges med det samme.

Mørk chokolade


Denne opskrift giver mørk chokolade til alle kokosbarerne. Ønsker du både mørke og lyse kokosbarer, skal opskrifterne halveres.

1 ½ dl. kakaosmør

1 ½ dl. kakaopulver

2 ½ spsk. kokossukkersirup eller mere efter smag

Lidt salt

Lidt vaniljepulver

Smelt kakaosmørret i en kasserolle over svag varme. Sluk for blusset og si kakaopulveret i. Rør det godt sammen med kakaosmørret, så der ikke er klumper. Hæld kokossukkersiruppen i sammen med lidt salt og vaniljepulver og rør det sammen med et piskeris.
Sådan gør du:

Tag kokosmassen ud ad køleskab eller fryser. Skær massen i firkanter (gerne 2,5x2,5 cm) eller form dem til barer. Læg et bagepapir klar og dyp hver enkelt firkant/bar i chokoladen med en gaffel. Sæt kokosbarene på bagepapiret og fortsæt, til der ikke er mere chokolade eller flere barer tilbage. Jo mindre firkanter, des mere chokolade skal bruges. Sæt barerne i køleskabet eller fryseren, afhængig af hvor længe du kan vente…


Andre forslag til chokoladeovertræk:

Sukkerfri Chokolade

Chokoladesauce til ispinde


Tips:

·        Bliver der chokolade til overs eller vil du lave chokoladeplader af chokoladen, kan chokoladen hældes i plastikposer, flades ud og puttes i fryseren. Man kan også hælde chokoladen i isterningebakker, forme eller sågar muffinforme og sætte disse i fryseren. Så er der altid chokolade klar til næste gang, der skal bruges overtrækschokolade, hakket chokolade eller når den søde tand melder sig.

·        Kokosmælk – hvilken skal man vælge? Jeg bruger altid en kokosmælk med minimum 53-60% kokosekstrakt i. Derved ved jeg, at der er meget creme i. De fleste økologiske udgaver er 60%. Light kokosmælk kan ikke bruges. Der dannes ikke nok kokoscreme efter en tur i køleskabet.

·        For candidavenlig version bruges stevia eller Sukrin i stedet. Sukrin kan smeltes på samme måde som kokossukker.


Velbekomme!

Etiketter: , , , , , , , ,