Raw Spaghetti på to måder

Her kommer to opskrifter på raw spaghetti. Begge opskrifter kan bruges under en 801010 diæt, men de smager også dejligt som gourmet rawfood, hvis man tilsætter en smule tamari eller lidt mere olivenolie.

Jeg har brugt en Spiralizer til at lave spaghetti. Har du ikke en Spiralizer, kan man bruge en skrællekniv og lave lange flade fettuccine i stedet.





Raw spaghetti med Pesto - 801010


1 squash

1 skrællet sødekartoffel

5-6 champignoner

I en spiralizer laves squash og sødekartoffel til lange spaghettistrimler. Der bliver lidt squash tilovers som bruges i pestoen.



Pesto:


1 håndfuld rucola, spinat eller basilikum

1 spsk. pinjekerner

3 champignoner

Resten af squash efter spaghettifremstilling

Salt

Knust spidskommen

Eventuel olivenolie

I en stavblender eller minihakker hakkes rucola, pinjekerner, resten af squashen, salt, spidskommen og eventuelt olivenolie til det har en blød konsistens. Kom champignonerne i til allersidst, så saucen får lidt bid.

Skær champignon i tern og hæld dem over spaghettien. Hæld pestoen henover og voila. Lækker aftensmad.

 

Anden pesto:


Et stort bundt persille

100 g. cashewnødder eller pinjekerner

Saft af ½ citron

1 knsp. salt

Olivenolie

(Man kan også bruge frisk oregano, basilikum eller grønkål til pestoen i stedet persille)



Raw spaghetti med tomatsauce – 801010


1 squash

1 skrællet sødekartoffel – kan udelades, brug da 1 squash mere.

I en spiralizer laves squash og sødekartoffel til lange spaghettistrimler. Der bliver lidt squash tilovers som bruges i pestoen.



Tomatsauce


½ bakke champignon

1 håndfuld abrikoser (7 stk.)

3 skiver tørrede mango – eller ½ frisk mango

4 tomater

Resten af squash efter spaghettifremstilling

Salt

Peber

Knust spidskommen

I en stavblender eller minihakker hakkes abrikoser, mango, tomater, squash, salt, peber og spidskommen til en grov blanding. Ønskes blandingen mindre vandig, kan man skrabe det inderste ud af tomaterne og kassere dette. Tomatsaucen hældes over spaghettien og nydes.

Velbekomme!

Etiketter: , , ,