Burritos/tacos med sprødt bid og frisk salsa

I Rawfoodverdenen findes der utallige former for raw burritos, tacos eller grønsager med blade omkring. Det er en herlig måde at få sine daglige grønsager og samtidig mætter det godt, er sprødt og særdeles delikat.

Her kommer lidt forskellige forslag til fyld, creme og salsa.

Inspireret af Fullyraw.com (FullyRawKristina), Raw Food for livet (Erica Palmcrantz) og Glød og glæde med raw food (Vibeke Amdisen)

Tip: Tacoskaller eller majspandekager, kan også bruges.

 


Burritos/tacos


Blade fra spidskål, rødkål, hvidkål, iceberg eller romainesalatblade. Skylles grundigt. Skær forsigtigt gennem stænglen på langs, så stænglen bliver tynd og bøjelig, hvis bladet skal foldes omkring fyldet. Stænglen skal ikke skæres af. Bruges romainesalatblade skal disse ikke skæres til, da man putter fyldet direkte på og spiser dem.
 
 
 

Start med at lave en creme til burritoen. Her kommer forslag på to cremer med avocado:

 

Squash/Avocado Creme


½ squash

1 avocado

½ dl. sesamfrø

¼ tsk. stødt spidskommen

1 spsk. pinjekerner

Salt og peber

1 tsk. citronsaft

Blendes/hakkes i foodprocessor. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du rive squashen groft og mose avocadoen sammen med krydderier og sesamfrø.

Guacamole


2 avocado

½ forårsløg – kan udelades

1 spsk. citronsaft

½ tsk. spidskommen

¼ tsk. salt eller efter behov

¼ tsk. peber eller efter behov

Blendes/hakkes i foodprocessor. Der må gerne være bid i en guacamole, så pas på med at blende for meget.

 

Dernæst skal der en eller anden form for krydret fyld i:
 


Krydret burritofyld:


100 g. pekan- eller valnødder

¾ tsk. koriander

2 spsk. tamari

1 ½ tsk. spidskommen

Et nip cayennepeber

1 fed hvidløg

Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend til en grov blanding.

Tacofyld med Tex Mix krydderi


1 dl. pistacienødder, pekannødder eller valnødder (gerne udblødt 8-12 timer)

1 dl. pinjekerner eller cashewnødder (gerne udblødt 8-12 timer)

1 gulerod skåret i tern

7 cm. porre skåret i skiver

2 tsk. tamari

Ca. ½ pose taco/burrito krydderi fra Santa Maria

Kør nødderne i foodprocessoren til de er grofthakkede

Blend gulerod og porre alene i foodprocessoren. Bland nødder og grønsager med tacokrydderi og smag til.

 

Til sidst kommer det friske indslag med salsaen:


Tomatsalsa variant nr. 1


3 tomater eller 1 stor gulerod

¼ løg eller 1 forårsløg

Lidt olivenolie

½ tsk. koriander

Lidt cayennepeber

½ tsk. havsalt

Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend. Der må gerne være store bidder tilbage, så der skal ikke blendes så meget.

Tomatsalsa variant nr. 2


2 blommetomater

5-6 champignon

Hakkede grønne og sorte oliven

2 spsk. kapers

2 spsk. olivenolie

1 spsk. balsamico

Skær tomater og champignon i tern. Bland resten sammen med ternene i en skål.

Tomatsalsa variant nr. 3


2 tomater skåret i tern

5 soltørrede tomater

Lidt olivenolie

½ håndfuld frisk basilikum eller 1 tsk. tørret

1 spsk. frisk oregano eller 1 tsk. tørret

1 hvidløg

Lidt havsalt

Lidt cayennepeber

Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend. Der må gerne være store bidder tilbage, så blend ikke for meget.

 

Sådan laves burritoen:
 

 
 

Forslag nummer 1:


Start med et blad fra en af ovennævnte kålarter. Hæld et par spiseskefulde fyld ud i midten på bladet, dernæst tomatsalsa og cremen. Ønsker du mere crunch tilsættes lidt grofthakkede gulerødder, ærter, majs, agurker eller peberfrugter. Fold bladene indover hinanden, så burritoen kan spises som en hotdog.
 
 

Forslag nummer 2:


Den nemme løsning:

¼ agurk skåret i stænger/tern

1-2 gulerødder skåret i stænger/tern

1 håndfuld champignon skåret i skiver

1 håndfuld rucola

1 håndfuld spinat

Eller

Sukkerærter

Avocado skåret i skiver

Agurk skåret i stænger eller skiver

2 tomater skåret i tern

½ rød peberfrugt skåret i stænger

Friske spirer

Smør den valgte creme på et kålblad. Brug skivede grønsager fra forslagene herover. Drys med lidt rucola og spinat. Fold siderne indover fyldet i midten og rul bladet sammen. Nyd.
 



 

Velbekomme!

Etiketter: , , , ,