Rødbedecarpaccio

Her er en lækker rødbedecarpaccio, som både kan spises som forret eller som hovedret.

Rødbederne er sprøde, dog saftige og rucolaen sammen med pinjekerner giver en let og syndig smag. Jeg holder selv meget af rødbedecarpaccio og kan sagtens undvære kødvarianten.

Har du carpaccio som pålæg, kan salaten laves på samme måde, men i stedet for rødbeder bruges carpaccioen.

Carpaccio er en kendt italiensk forret, baseret på skiver af rå kalvefilet. Der indgår normalt rucola, parmesanost og pinjekerner til en carpaccio. Her har jeg leget lidt med det hele og tilsat rødbede, squash, avocado og tomat.
 


Rødbedecarpaccio


Til to store portioner.

1 stor eller 2 små skrællede rødbeder

½ squash

2 håndfulde rucola

Saften fra 1 appelsin

1 tomat

1 avocado

Olivenolie

Balsamico

Trøffelolie (kan udelades)

Salt

Pinjekerner

Lav fine tynde skiver af rødbeder og squash på et mandolinjern. Hæld saften fra appelsinen udover rødbeder og squash i to separate skåle. Lad det stå lidt, mens resten af salaten ordnes.
 

 


Skyl rucolaen grundigt og ryst overskydende vand fra. Hak eventuelt rucolaen groft. Skær tomaten i små fine tern. Halver avocadoen og skrab det inderste ud med en ske, så du har to halve avocadoer uden skal. Skær avocadoerne i skiver.

Læg først halvdelen af squashskiverne på en tallerken i en flot cirkel. Læg den anden halvdel på en anden tallerken. Placer rødbedeskiverne ovenpå i en flot cirkel. Læg en håndfuld rucola midt på hver tallerken. Læg avocadoen i skiver rundt om rucolaen i en cirkel. Placer de hakkede tomater på toppen af rucolaen på hver tallerken. Hæld et par spiseskefulde olivenolie og en teskefuld trøffelolie udover rucolaen. Hæld 1 spiseske balsamico henover. Drys med lidt kværnet salt og drys pinjekerner henover med løs hånd.
 
 

 
 

Buon appetito!

Etiketter: , , , , ,