Chokoladeovertrukne Kokos- og Frugtbarer

Jeg var i Søstrene Grene forleden dag.
De har jo så mange ting og lige inden udgangen, faldt jeg over nogle barer med frugt og kokos i.
Jeg ser altid på ingredienslisten, om der er noget i, jeg ikke kan tåle eller blot for at få ideer. Der var både hvede, glukosesirup og rørsukker i, så jeg lagde en plan om at lave disse barer, når jeg kom hjem, blot uden sukker, sirup og hvede.Kokosbarer


Ca. 12 stk.

130 g. dadler

100 g. groft kokosmel

70 g. kokoscreme (Brug en økologisk dåse kokosmælk med minimum 55 % kokosekstrakt. Sæt dåsen på køl en times tid og brug herefter kun den øverste cremede del)

5 g. hybenpulver

2 spsk. kokosolie – gerne med smag

Blend alle ingredienser sammen. Hvis der skal være lidt bid i kokosmelet, skal dette blendes med til allersidst. Blandingen bliver lidt fedtet at arbejde med, så det nemmeste er at smøre hænderne i kokosolie og rulle en aflang kugle i hånden. Sæt kuglerne på et skærebræt, beklædt med bagepapir, og tryk dem lidt flade. De må gerne være 3 cm. lange og 2 cm. brede. Når alle barer er rullet, sættes de på frost i 10-15 minutter. Imens gøres overtrækschokoladen klar.
 
 

Mørk Frugtbar


Ca. 12 stk.

80 g. abrikoser

80 g. dadler

30 g. rosiner, kirsebær, tranebær eller figner

30 g. cashewnødder eller mandler

10 g. hasselnødder, valnødder, paranødder eller pekannødder

10 g. glutenfri havregryn eller poppede ris (eller knuste riskager) – ristet på svag varme på en pande (giver lidt crunch, men kan udelades)

Blend alle ingredienser, undtagen havregryn, sammen i en foodprocessor, til blandingen bliver fast og kan rulles mellem fingrene. Tilsæt de ristede havregryn for et par omgange, så de stadig er hele (gem lidt til topping). Tril dejen til en lang rulle på ca. 2 cm. i diameter. Klip barer ud med en saks, så de er ca. 3 cm. lange. Sæt barerne på et skærebræt, beklædt med bagepapir og sæt dem på frost i 10-15 minutter. Imens gøres overtrækschokoladen klar.
 
 
 
 

Overtrækschokolade

Til overtrækning af ca. 24 barer á 3x2 cm.
1 dl. kakaosmør
¾ dl. kakaopulver – gerne raw
½ dl. kokossukkersirup* (2 spsk. kokossukker + 1 spsk. vand koges sammen til en tynd sirup)
Lidt vaniljepulver
Smelt kakaosmørret på lav varme i en kasserolle. Tag gryden af varmen og sigt kakaopulver i. Rør kokossukkersiruppen i samt lidt vanilje.
*I stedet for kokossukkersirup kan bruges Sukrin eller Birkesød, der smeltes på samme måde som kokossukkeret. Agavesirup eller dadelpuré kan også bruges.
 
 

Sådan gør du:

Tag skærebrættet ud ad fryseren. Med en langstilket gaffel tages en bar op og dyppes i overtrækschokoladen. Sørg for, at der er chokolade hele vejen rundt om baren. Sæt baren tilbage på brættet. Da bræt og bar er kold, vil chokoladen hurtigt stivne, så hvis der skal drysses lidt kokosmel på kokosbarerne og ristet havregryn på frugtbarerne, skal det gøres nu, mens chokoladen stadig er let flydende.

Dyp alle barerne og sæt dem derefter på frost igen. Efter 15 minutter er barerne klar til at blive spist. Opbevar barerne på køl eller i fryseren. Opbevares de på frost, skal de tages ud ca. 10-15 minutter før de skal spises, da de ellers er ret hårde for tænderne.
 

 

Bliver der chokolade til overs, kan denne fryses ned; fx i isterningebakker eller i en frysepose, og bruges en anden gang. 

Velbekomme!

Etiketter: , , , , , , , ,