Kødløs Chop Suey

Kinesisk inspireret ret fyldt med grønsager.

 



Kødløs Chop Suey


4 personer

1 løg – halveres og skæres i tynde skiver

2-4 tsk. revet ingefær

¼ broccoli – deles i små buketter

2 stængler bladselleri – skæres i tern/skiver

1-2 gulerødder – skæres i skrå skiver eller i tynde stængler

¼ squash – skæres i aflange tern

2 dl. bønner – fra frost

1 dl. ærter – fra frost

1 dåse bambusskud – si vandet fra

1 dl. cashewnødder – gerne udblødte

4 dl. grønsagsbouillon – gerne Herbamare (1 tsk. Herbamare udrørt i 4 dl. kogende vand)

3 tsk. arrowroot samt ½ dl. vand

Cremede ris


4 dl. korte brune ris - Jeg holder selv meget af Bioforce/A. Vogels korte brune ris.

Skyl risene grundigt i en sigte og hæld dem op i en gryde.

Tilsæt 8 dl. vand og ½ tsk. salt.

Lad risene koge op og skru ned på laveste blus.

Risene skal have ca. 30 minutter. Når vandet er kogt væk, tages gryden af varmen og står gerne et kvarters tid.

 

Sådan gør du:

Sæt risene over efter anvisning på pakken.

Gør grønsagerne klar. Varm lidt vand i en wok eller stor gryde og lynsteg løg og grønsager. Tilsæt bouillonen og jævn retten med arrowroot, der er rørt ud i vandet. Der må gerne være lidt bid i grønsagerne.

Server retten på en tallerken, sammen med ris, og sæt eventuelt en flaske Tamari eller Shoyu på bordet (Tamari er glutenfri).

Velbekomme!

Etiketter: , , , , , ,