Pasta Bolognese/Spaghetti med Kødsovs

Her kommer opskriften på en yderst uimodståelig Pasta Bolognese. Kødsovsen bliver utrolig cremet og lækker, samtidig med, at der er puttet godt med grønsager og fylde i sovsen.Pasta Bolognese/Spaghetti med Kødsovs


Til 4 personer (eller 2 personer med madpakke dagen efter)

Der går cirka 500 g. pasta* til 4 personer.

1 stort løg

1-2 fed hvidløg

400-500 g. okse- eller kyllingefars

1 stor gulerod

½ squash

1 tsk. paprika (kan udelades)

2 stænger selleri (kan udelades)

1 dåse hakkede tomater

1 stor dåse tomatpuré

Evt. majs

Evt. ærter

1 ½ tsk. salt

½ tsk. Herbamare eller ekstra salt

¾ tsk. peber

1 spsk. tørret oregano

1 spsk. tørret basilikum

1 tsk. tørret timian

1 spsk. kokosolie

1-2 spsk. olivenolie

Sæt en gryde med 1 liter vand over på et blus og tænd for blusset på høj varme. Når vandet koger skrues ned på laveste varme.

Imens laves pasta bolognese i en anden gryde. Pil og hak løget fint sammen med hvidløget. Svits løg og hvidløg i kokosolien på lav varme sammen med paprika. Løg og hvidløg må ikke brænde på og er klar, når de er gennemsigtige. Tilsæt okse-/kyllingekødet og rør rundt til kødet er næsten gennemstegt.

Skræl gulerod og squash. Riv det på den grove side af et rivejern og tilsæt det sammen med finthakket selleri til kødsovsen. Rør det hele rundt og tilsæt salt, peber, Herbamare, oregano, basilikum og timian. Tilsæt tomatsovs og -puré. Hæld gerne ½ dl. vand i tomatdåsen, og hæld det over i den tomme tomatpurédåse. Rør rundt og hæld det over i gryden, så intet går til spilde.

Lad kødsovsen boble på svag varme (det tager cirka 10 minutter), mens pastaen gøres klar. Der må gerne røres i kødsovsen.

Tænd for gryden med vand i igen, så vandet begynder at koge. Tilsæt ½ tsk. salt og 1 tsk. olivenolie i gryden. Når vandet koger hældes pastaen i vandet og koges så længe, der står på posen. Det kan være mellem 5-6 minutter eller 8-9 minutter afhængig af pastatypen.

Når pastaen er klar, hældes vandet fra igennem en si.

Hæld 1-2 spsk. olivenolie i kødsovsen nu og server med pasta, græskarkerne-parmesan og friske basilikumblade.

Græskarkerne-parmesan-drys


1 dl. græskarkerner (cashewnødder kan også bruges)

1 tsk. gærflager

¼ tsk. salt

Blend alle ingredienser i en minifoodprocessor/minihakker til fint drys. Det skal ikke blendes så længe, så det hænger sammen.


 

 

*Til pasta kan man bruge:

Glutenfri: Majsspaghetti, risskruer, penne eller tagliatelle. Man kan også få boghvedeskruer og blandede pasta. Dr. Schär, Rømer eller Biogan har mange forskellige typer.

Hvedefri: Spelt-, rugspaghetti eller skruer. Man kan også få penne og andre pastatyper. Sørg for at pastaen er en grov type, da dette mætter bedre og holder dit blodsukker stabilt. Hvis du, efter et Pasta Bolognese måltid, støvsuger skufferne for, hvad der er at finde af slik og søde sager, da har du ikke fået nok næring i din aftensmad og bør måske overveje at bruge grønsager eller en endnu grovere variant af pasta.

Grønt: Brug en squash, gulerod eller sødekartoffel og skær med en skrællekniv på langs. Dette giver nogle fine tagliatelle. Eller lav squashspaghetti med en grønsagsspaghettimaskine. Store gulerødder og sødekartofler kan også bruges på maskinen. Frisk spinat kan også bruges i stedet for pasta.

Tips:
En anden måde at få grønsager i maden på, er at skjule dem, ved at blende dem groft i en foodprocessor. Dette kan også gøres med løg og hvidløg. Brug gerne en hel squash, hvis retten skal fylde mere. Smag til med ekstra salt, peber og krydderurter.
Velbekomme!

Etiketter: , , , , , ,