Citronkage med kokosglasur (eller appelsinkage)

Denne kage lavede min mor ofte, da min storebror og jeg var små. Det er en let og frisk kage, som de fleste godt kan lide.

Jeg har leget med min mors opskrift og kommet frem til en stadig dejlig frisk kage, dog uden hvedemel, mælk og sukker. Kagen her har dog lidt mere fylde, da der er brugt groft speltmel. Man kan bruge æg i opskriften, hvis man vil, men kagen smager lige så godt uden. Æggene får kagen til at hæve lidt mere op og gør kagen mere mættende.

Til glasur kan der også bruges smeltet chokolade.
 
Se tips for glutenfri version.



Citronkage med kokosglasur (eller appelsinkage)


Til en halv bradepande eller en form med ca. 1 liter

3 ½ dl. groft speltmel - for glutenfri version se tips

2 tsk. bagepulver

1 ½ dl. kokosmel - groft

1 spsk. revet citron- eller appelsinskal

2 dl. Sukrin eller 1 dl. agavesirup/Sukrin+

100 g. kokosolie – gerne med smag

1 dl. rismælk/havremælk eller anden vegetabilsk mælk

1 ½ spsk. citronsaft eller appelsinsaft

Evt. 1 ½ spsk. kakaopulver

Evt. 2 æg

Rør alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt herefter de våde ingredienser. Rør det hele godt rundt og hæld dejen op i en form. Bag kagen i 35-45 minutter på 170 grader.

Stik en strikkepind eller urtekniv ned i midten af kagen. Hvis der kommer dej med ud, skal kagen have lidt længere tid.

Kokosglasur:

1 ½ dl. kokospalmesukker eller Sukrin flormelis

Evt. ¼ dl. agavesirup

90 g. kokosmel - groft

½ tsk. revet citron- eller appelsinskal

½ dl. citron- eller appelsinsaft

1 ½ spsk. kokosolie.

Hæld alle ingredienser sammen i en gryde og smelt det sammen over svag varme.

Når kagen er kold, hældes kokosglasuren henover kagen.
 

Velbekomme!


 
 
Tips: Jeg har prøvet at bage kagen med rismel, i stedet for speltmel. Den bliver noget mere tør/sandkageagtig, men derfor smager den dejligt alligevel. Glasuren gør den glutenfri kage mindre tør. Hvis man gerne vil lave kagen glutenfri, kan man bruge denne opskrift fra Glutenfri Melblanding. Johannesbrødkernemel eller guarkernemel holder mere på fugtigheden, så kagen ikke bliver så tør. Ellers kan man tilsætte 5 g. johannesbrødkernemel eller guarkernemel sammen med rismel i denne opskrift.

Etiketter: , , , , , ,