Forårssalat

Så er skvalderkål, kørvel, mælkebøtter og mynte på vej op rundt omkring i landet. Jeg var i haven i går og fandt en kørvelplante et sted, hvor jeg absolut ikke havde troet, jeg ville finde en kørvel. Dens små fine blade smager lidt hen ad lakrids og stænglerne er utrolig saftige.

De små hvide blomster, man finder i græsset, hedder bellis og kan spises med stilk.

Nip skvalderkålen af, når de stadig er helt grønne og blanke. Når skvalderkålen først er grumset grøn, har den for meget smag, og egner sig bedst til juice i en juicemaskine.
 


Forårssalat

2 stængler kørvel (eller blegselleri)
1 stor håndfuld skvalderkål (eller spinat)
2 dl. friske mungbønnespirer*
1 rødt æble
1 håndfuld bellisblomster
Evt. ½ fennikel skåret i tern
Hak kørvel og skvalderkål groft. Skær æblet i tern. Hæld det op i en skål. Tilsæt mungbønnespirer og fennikel. Pynt med bellisblomster efter dressingen er hældt over..

Dressing

2 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
Salt og peber
Rystes sammen i en melryster eller bøtte med låg. Hældes udover salaten og pynt med bellisblomster.
 
Spring ud og velbekomme!
 
*Dette er måden, man kan lave spirede mungbønner uden en spireboks: Læg mungbønnerne i blød i vand natten over. Hæld mungbønnerne op i en si med en skål under. Læg et viskestykke henover sien. Skyl bønnerne 2-3 gange dagligt. De må helst ikke blive for tørre. Allerede om aftenen dagen efter, vil der komme små haler på bønnerne. De kan sagtens spises nu, men bliver bedst hvis de får en dag mere.

Etiketter: , , , , ,