Kødløs biksemad med spejlæg

Denne ret kan bruges både med og uden rester. Hvis man ønsker kød i retten, kan man sagtens tilsætte kød i tern.


Biksemaden her er fyldt med grove grønsager og gode proteiner via æggene. Det er en ret, der lægger en god bund.
 
 
 


Kødløs biksemad med spejlæg


Til 4 personer

8 gulerødder

6 store kartofler eller 12 mellem

¼ eller ½ selleri, alt efter hvor godt man kan lide selleri – pastinak eller persillerødder kan også bruges

1 stort løg eller 2 små

1 agurk eller squash

1 spsk. kokosolie eller olivenolie

2 dl. vand

2 tsk. Herbamare bouillon

Evt. Engelsk Sovs, Worcestershire Sauce eller lidt tamari

Skræl gulerødder, kartofler, agurk/squash, selleri og pil løget. Skær det hele i grove tern og hæld det op i en gryde med stegeklart kokosolie. Svits alle grøntager i gryden i ca. 5 minutter. Hæld vand plus bouillon i gryden og lad grønsagerne koge møre under låg på svag varme i ca. 15 minutter. Rør af og til i grønsagerne. Smag retten til med lidt engelsk sovs eller tamari. En økologisk Worcestershire Sauce kan også bruges.
 
 
 

Spejlæg


Smelt 1 spsk. kokosolie på en pande med mellem varme. Slå 4 æg ud på panden og lad hviden blive hvid. Sluk for blusset og sæt et låg over æggene. Efter et par minutter vil hviden henover æggeblommen være hvid. Æggeblommen vil stadig være blød indeni.

Det er allerbedst at spise æg med en flydende blomme indeni. Herved får man alle de sunde fedtstoffer, blommen indeholder. Er du ikke til en blød blomme, kan man lade låget ligge i længere tid, henover æggene, og hele blommen vil blive hård. Det er vigtigt at holde øje med æggene og kun have varme på til æggehviden begynder at blive hvid.

Server biksemaden med en god økologisk ketchup og lidt Engelsk Sovs eller Worcestershire Sauce til.

 

Velbekomme!

Etiketter: , ,