Mælkefri Chokolademousse

Jeg er næsten lige kommet hjem fra ferie i Paris. Dernede kan man få nogle overdrevne lækre desserter og en dag måtte jeg bare smage en lag-på-lag chokolademousse. Den smagte så fantastisk, at jeg, med det samme, mindede mig om at eksperimentere med mælkefri chokolademousse, når jeg kom hjem.


Det har jeg så gjort og resultatet er så englene synger. Chokolademoussen er med æg og er dejlig let og luftig.Mælkefri Chokolademousse


6-8 personer

200 g mørk chokolade – gerne over 70 % - se længere nede for hjemmelavet chokoladesauce

1 spsk. agavesirup

3 pasteuriserede æggeblommer

2 spsk. rom eller cognac

3 pasteuriserede æggehvider (der er ca. 1 ½ æggeblomme i en bøtte)

3 dl kokos-, ris- eller sojapiskefløde – se tips

Smelt chokoladen på svag varme i en gryde eller over vandbad. Hold øje og rør rundt, tilsæt gerne en knivspids salt, som fremhæver chokoladesmagen. Hvis chokoladen bliver for varm, bliver den grynet og ubrugelig. Tag gryden fra varmen, lad den køle lidt af og rør æggeblommer og agavesirup i chokoladesaucen. Pisk det gerne sammen, men massen bliver ret tyk alligevel.
Brug et helt rent piskeris og pisk æggehviderne til et skum, der kan stå selv.  Pisk al fløden til skum. Vend næsten al flødeskummet i chokolademassen sammen med rom eller cognac. Hvis massen bliver grynet, kan piskefløden piskes sammen med chokolademassen.
Kom til sidst de stiftpiskede æggehvider i massen og vend det hele forsigtigt sammen. Fyld moussen op i portionsskåle eller i en skål. Sæt skålene i køleskabet, gerne med film henover. Sæt resten af flødeskummet på køl. Inden servering hældes flødeskummet i en tylle og chokolademoussen pyntes.
Chokolademoussen kommer sig gevaldigt i smag, hvis den får lov at stå 6 timer inden servering.

Hjemmelavet chokoladesauce – ca. 200 g


1 dl. kakaosmør

1 dl. kakaopulver

4 spsk. agavesirup

1 knivspids salt

Smelt kakaosmørret over svag varme. Tag kasserollen af varmen. Sigt kakaopulveret ned i kasserollen og pisk til der ikke er flere klumper. Hæld agavesirup og salt i. Pisk sammen. Agavesiruppen tykner saucen en smule. Hæld ekstra agavesirup i, som i opskriften til chokolademousse, og fortsæt som i opskriften herover.


Tips:

Der er 300 ml i en pakke 'piskefløde' og sæt den gerne på køl inden brug. Hvis du hverken kan få kokos-, ris- eller sojapiskefløde kan det cremede lag i en dåse kokosmælk bruges i stedet. Det skal være en kokosmælk med minimum 55 % kokosekstrakt i (fx Coops, Irmas eller Blue Dragons økologiske kokosmælk). Sæt dåsen på køl en times tid. Efter åbning skrabes det øverste cremede lag ud. Det flydende lag i bunden kan bruges i en smoothie.

Min parisiske chokolademousse dessert. UHM!

Ekstravaganza chokolademousse


Lav en luftig og tynd lagkagebund herfra og læg et stykke bund i en springform eller i portionsskålen. Stænk evt. med rom, cognac eller kaffe. Hæld chokolademousse over og læg endnu et stykke bund henover. Lad være med presse for hårdt. Hæld endnu et lag chokolademousse over. Sæt formen på køl. Pynt eventuelt med en eller anden type flødeskum, masser af bær og lidt chokoladesauce.
 

Velbekomme!

Etiketter: , , , , , , ,