Lyst sandwichbrød – glutenfrit/melfrit/mælkefrit

Dette sandwichbrød er helt lyst, men indeholder hverken hvede, gluten eller mælk.

Brødet er baseret på cashewnødder og æg. Det har en fast form, er hverken kageagtigt eller porøst i krummen. Brødet kan også varmes i en toastmaskine.
Brødet smager dejligt som morgenmad med syltetøj, marmelade eller chokopålæg på, og samtidig mætter det godt og længe.
Kan også bruges til LCHF, lavkarbo og stenalderdiæt.
 
 
Brødet her er lavet med vand i ovnen. Dette gør brødet mere lyst.


Brødet her er lavet uden vand i ovnen. Der er markant forskel på farven.
 

Lyst sandwichbrød – glutenfrit/melfrit/mælkefrit

Til en 1 liters form
 
Ingredienser
3 dl cashewnødder*
2 ½ tsk. æbleeddike
1 dl. vegetabilsk mælk, fx mandelmælk, ris- eller havremælk (OBS – havremælk er ikke glutenfrit!)
½ spsk. honning (udelukkes ved candida eller FODMAP)
4 store æg
40 g fint kokosmel/kokosfibre
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
 
Opvarm ovnen til 170 grader, og sæt en ovnfast skål med vand ind nederst i ovnen (dette gør brødet lyst - se billeder).
 
For en form med bagepapir, eller smør formen med kokosolie/olivenolie.
 
Blend først cashewnødderne fint i en blender. Tilsæt æbleeddike, honning og mandelmælk. Blend til der opstår en blød cashewcreme.
 
 
 
Del æggene i æggehvider og æggeblomme.
 
Hæld cashewcremen op i æggeblommerne.
 
 
 
I en tredje skål afvejes kokosmel, bagepulver og salt.
 
Pisk først æggehviderne helt stive. Pisk herefter æggeblommer og cashewcreme sammen til en blød masse. Hæld de tørre ingredienser i, og pisk igen. Dejen bliver som tyk grød.
 
 
 
 
 
Vend/pisk forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i æggeblommedejen, til dejen er fin og glat.




 
 
Hæld dejen op i formen, og sæt formen i ovnen med det samme.
 
Bag brødet ved 170 grader i 40-50 minutter, indtil brødet er gyldenbrunt og en tandstik kommer ud ren, når man stikker den i brødet. Åbn ikke ovndøren, før de 40 minutter er gået, da brødet ikke vil hæve ordentligt.
 
Lad brødet køle af i 15-20 minutter, inden det fjernes fra formen.
 
Brødet kan holde sig i en uge i køleskabet, og smager faktisk bedre efter et par dage.
 
 
 
Velbekomme!
 
*Info: Brødet er inspireret af denne opskrift, men da cashewnøddesmør bliver for dyrt at købe, har jeg ændret opskriften, så brødet bliver billigere at lave. Hvis man har for meget cashewsmør stående, skal man bruge 2 ½ dl cashewsmør i opskriften, sammen med 60 ml vegetabilsk mælk. Pisk æggeblommer og cashewsmør sammen, tilsæt vegetabilsk mælk, honning og æbleeddike. Pisk det godt sammen, og fortsæt som resten af opskriften.
 
Cashewnødder kan substitueres med smuttede mandler eller mandelsmør (se info). Macadamianødder kan sikkert også bruges.


Etiketter: , , , , , , , , ,